Wat doe je tegen een kater

Oranje, oranje en nog eens oranje. Een nieuwe vorst, een nieuwe feestdag. Morgen viert Nederland zijn eerste Koningsdag. Maar gelukkig blijven de meeste dingen gewoon oud en vertrouwd. Je kunt gewoon je oranje outfit weer aan en de vrijmarkt op en je kunt gewoon weer overal drankjes drinken. Koningsdag wordt top! Maar hoe zit het met de dag erna? Wat doe je tegen een kater? Pepper geeft je tips!

Datingsite-Pepper-koningsdag-kater

Water helpt
Gat in de dag. Het is zondag en de eerste oranje getinte herinneringen van gisteren flitsen door je hoofd. Het is niet het enige wat door je hoofd flitst. Auw! Je hoofd is het niet helemaal eens met de drankjes van gisteren. Wat nu? Wat doe je tegen een kater? Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je al een flesje water bij je bed hebt staan. Het beste is om water te drinken voordat je gaat slapen. Maar mocht je daar niet scherp genoeg meer voor zijn, dan heb je in elk geval ’s ochtends een eerste medicijn tegen de kater.

Rustig op de bank
De dag doorkomen met een kater is zeker geen pretje. Eén manier om ermee om te gaan is door zo weinig mogelijk te doen. Pak een zak chips en fles cola erbij en plof op de bank om daar voorlopig niet meer vandaan te komen. Laat de afstandsbediening het werk doen en zet een filmpje, of je favoriete serie op. Krijg je nog meer honger? Dan laat je toch gewoon iets bezorgen? Met je mobieltje bij de hand heb je eten binnen handbereik.

Beweging doet wonderen
Een andere manier om je kater te verwerken is door juist actief te zijn. Bankhangen is fijn, maar je kater is er niet sneller mee weg. Al zal je lichaam op elke mogelijke manier tegenstribbelen, een stukje hardlopen doet wonderen. Vind je hardlopen toch een beetje te veel van het goede? Zorg dan in elk geval dat je een beetje in beweging blijft.

Werkt ook goed tegen een kater:

  • Wees voorbereid: koop in van tevoren.
  • Zorg voor een betere vochtbalans: geen koffie maar water.
  • Kotsen mag: wat erin gaat, komt er ook weer uit.
  • Neem een extra lange douche.
  • Laat je verwennen: duik de sauna in.

Gerelateerde artikelen

Pepper Magazine: we schrijven over wetenschappelijk
onderzoek en geven praktische tips over je dating profiel,
eerste contact en de daadwerkelijke date.