Veilig daten

Veilig daten is erg belangrijk voor Pepper. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken.

Veilig daten op het internet

Veilig daten via internet is belangrijk voor Pepper. Maar hoe kun je zelf bijdragen aan jouw eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust kunt gaan daten.

Wij controleren

Wij houden de website zou betrouwbaar mogelijk. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Dit om nep profielen geen kans te geven. Ook alle binnenkomende profielteksten en foto’s worden dagelijks gecontroleerd door het Pepper-team. Zo kun jij rustig gaan daten. Desondanks is het belangrijk om zelf bewust te zijn tijdens het daten. Daarom geven we je 5 veilig daten -tips om jezelf te helpen beschermen tegen de onoprechte daters:

Deel niet gelijk alles

Ga voorzichtig om met je privé-gegevens want veilig daten begint met verstandig omgaan met je privé-gegevens. Veilig daten begint met veilig omgaan met je privé gegevens. Pepper toont alleen jouw profielnaam en leeftijd, wat je verder wilt delen is aan jezelf. Geef niet gelijk je achternaam, adres of contactgegevens. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te kletsen.

Maak geen geld over

De betaling van je Pepper-lidmaatschap gebeurt op een veilige manier. Komt je date met een zielig verhaal over een erfenis waarop hij kans maakt of een familiebezoek waarbij hij jouw financiële bijdrage nodig heeft? Maak niet zomaar geld over! Oplichters bouwen eerst een band met je op voordat ze je vragen geld over te maken. Dit doen ze vaak door jouw situatie te spiegelen. Daarna vragen ze je geld over te maken omdat ze in een bepaalde situatie zitten waar jij je wellicht goed in kunt vinden. Blijf alert. Neem altijd contact op met het Pepper-team als een Pepper lid jou vraagt om geld over te maken.

Wacht niet te lang

Ga pas op date op het moment dat jij daar klaar voor bent. We raden je aan om ook niet maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.

Spreek af in het openbaar

Plan je eerste date op een openbare plek. Zo zijn er altijd anderen in de buurt. Zorg dat je er zelf kunt komen en ook zelfstandig weer thuis kunt komen. Zo ben je niet afhankelijk van de ander. Niet alleen veiliger, maar ook charmanter: drink niet teveel.

Blijf scherp

Gebruik altijd je verstand. Heb je er geen goed gevoel over, voel je niet verplicht om te blijven tijdens de date. Heb je het idee dat een lid misbruik maakt van zijn/haar Pepper lidmaatschap, neem gelijk contact met ons op.

Met deze tips in je achterhoofd kun je met een gerust gevoel gaan daten. Veel plezier!

Zo herken je kwade bedoelingen

Op het internet surfen helaas ook mensen met kwade bedoelingen. Internetfraude is een zeer breed begrip en kan dan ook op verschillende manieren gepleegd worden. Hieronder enkele tips, zodat je bewust kunt gaan daten.

‘Bekenden’

Sommige oplichters bouwen eerst een band met je op voordat ze je vragen om geld over te maken. Dit doen ze vaak door jouw situatie te spiegelen. Daarna vragen ze je geld over te maken omdat ze in een bepaalde situatie zitten waar jij je wellicht goed in kunt vinden. Dus komt je date met een zielig verhaal over een erfenis waarop hij kans maakt of een familiebezoek waarbij hij jouw financiële bijdrage nodig heeft? Blijf alert, maak niet zomaar geld over en neem altijd contact op met het Pepper team. De betaling van je Pepper-lidmaatschap gebeurt trouwens op een veilige manier.

Valse e-mail

Internetoplichters gebruiken soms de naam, het logo en visuele identiteit van gerenommeerde bedrijven om jouw persoonlijke gegevens te ontlokken. Slachtoffers van zogenaamde phishing fraude worden vaak via een e-mail benaderd. In de mail staat een link die naar een valse website leidt. Zo’n e-mail ziet er heel betrouwbaar uit en lijkt te komen van een betrouwbare instantie. Je wordt aangemoedigd op de link te klikken of een bestand te openen (een interessante foto, film of muziekbestand) die geïnfecteerd is met malware. Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige software en fraudeurs gebruiken ze om in te breken op jouw computer en jouw persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Tips! 

Criminelen worden steeds beter en gaan steeds geavanceerder te werk. Maar ook zij maken fouten.
– Een gerenommeerd bedrijf zal jou nooit vragen om per e-mail persoonlijke gegevens zoals creditcardnummer of wachtwoord door te geven. Wij ook niet!
– Een phishing mail herken je vaak doordat er taalfouten in zitten en ze onpersoonlijk zijn. Een mail kan nog steeds nep zijn, ook al staat jouw naam in de aanhef.
– Veel gerenommeerde bedrijven sturen nooit .zip bestanden die je moet downloaden.
– Fraudeurs proberen je op een link te laten klikken met dreigingen zoals: ‘je verliest je account’,’je pas wordt geblokkeerd’ etc.
– De link naar de website verwijst niet naar de echte site.
– Het verzendadres is geen kloppend e-mailadres.

En zo voorkom je malware

Je voorkomt een besmetting met malware door bewust te internetten.
– Open geen bestanden die je zomaar toegestuurd krijgt.
– Gebruik altijd originele software en geen illegale.
– Installeer een virusscanner op je computer en houd deze up to date.
– Zet ook de firewall van je besturingssysteem aan.
– Beveilig je internetverbinding door een wachtwoord aan te koppelen.
– Download regelmatig updates van besturingssystemen als voor andere programma’s op je computer.

Spreek af in het openbaar

Plan je eerste date op een openbare plek. Zo zijn er altijd anderen in de buurt. Zorg dat je er zelf kunt komen en ook zelfstandig weer thuis kunt komen. Zo ben je niet afhankelijk van de ander. Niet alleen veiliger, maar ook charmanter: drink niet teveel.

Test je kennis

Consumentenbond heeft een test ontwikkeld waarmee je je kennis over gevaarlijke e-mails kunt testen. De test duurt ongeveer 5 minuten en is zeker een aanrader: Quiz Phishing.

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl