Dit moet je doen bij een tegenvallende date

Succes of rampzalig? De eerste vijf minuten van je eerste date geven je vaak al genoeg informatie. Wordt het een leuke date, of wordt het heel snel een uitweg zoeken? Jammer genoeg kan het niet altijd raak zijn. Heb je een tegenvallende date? Hoe ga je hier mee om? Een smoes om te ontsnappen? Of houd je beleefd vol? Pepper geeft jou datingtips.

Bereid je voor
Het is altijd weer de vraag hoe de eerste date verloopt. Toch een tegenvallende date? Het kan leiden tot ongemakkelijke situaties. Maar had je dat niet kunnen voorkomen? Hoe meer je al weet over je date, hoe beter je een inschatting kunt maken. Ben je bang voor een tegenvallende date? Zorg er dan voor dat je in elk geval al een keer gebeld hebt met elkaar. Ben je er dan nog steeds niet helemaal zeker van? Kies dan voor een ongedwongen eerste date. Ga nog niet direct uit eten, maar ga bijvoorbeeld eerst voor een kop koffie samen. Zo is een eventuele vluchtweg sneller gevonden.

Geef het tijd
De eerste vijf minuten zijn voorbij. En je date heeft nog niet de beste indruk gemaakt. Raak niet te snel in paniek bij een tegenvallende date. Het begin van een date is natuurlijk altijd even spannend. Schrijf je date daarom niet te snel af. Wie weet is jouw date een dieseltje en wordt het nog hartstikke gezellig. Dan kan je maar beter niet te snel geoordeeld hebben.

Eerlijkheid duurt het langst
Blijft het echter bar en boos? Dan komt er een moment dat je er liever tussenuit knijpt. Maar hoe doe je dat? Ben je eerlijk of wordt het een smoesje? Eerlijkheid is misschien iets te kwetsend, maar een smoes is ook niet echt netjes. Wacht daarom tot een gepast moment als het enigszins uit te houden is.

Samengevat:

  • Voorkomen is beter dan genezen: doe je vooronderzoek.
  • Kies een gepaste date: maak het niet onnodig moeilijk.
  • Wees geduldig, oordeel niet te snel.
  • Volgende keer beter: leer van de situatie.
  • Hou het geloofwaardig, noodsituatie over de telefoon is cliché