Maatje gezocht

“Maatje gezocht”: in deze tijden zie je dergelijke oproepen niet snel meer terug in de advertentiesectie van de telegraaf. Tegenwoordig ontmoet je mensen online! Je bent in staat mensen te leren kennen met overeenkomende interesses die je in het dagelijks leven nooit zou tegenkomen. En… zo iemand kan zomaar opeens de ware zijn. Ben jij ook nog op zoek naar een maatje dat echt bij je past? Dan is online daten de perfecte en eigentijdse oplossing voor jou. Lees onderstaande tips voor een succesvolle vuurdoop in online daten.

Feedback please
Vraag je vrienden met wat voor man of vrouw zij zich jou voorstellen. Komt dit overeen met hoe jij je jouw ideale man of vrouw voorstelt? Soms weten je vrienden nog beter dan jijzelf wat jouw type is! Het is fijn om voor jezelf een goed beeld te hebben van wat je zoekt in een relatie. Denk eens aan je ex(en). Wat vond je leuk aan hem of haar? En wat vond je minder leuk? Uiteindelijk gaat alles natuurlijk om die ene vonk die overslaat, maar een beetje zelfkennis is wel zo prettig.

Toon jezelf zoals je bent
Het doel van online daten is natuurlijk om een maatje te vinden dat echt bij je past. Het is belangrijk dat je altijd jezelf bent tijdens online daten. Houd daarom ook bij het maken van een profiel altijd in de gaten dat je jezelf niet anders voordoet dan je bent. Het staat stoer op je profiel, die foto’s van golfsurfen / DJ’en / mountainbiken, dat is waar. Maar als je in werkelijkheid nooit op een surfplank gestaan hebt, kun je beter kiezen voor foto’s die wel jouw karakter tonen. Om jouw perfecte match tegen te komen, is het sterk aan te raden om jezelf te laten zien zoals je bent.

Wacht niet te lang
Beginners op een online datingsite zullen merken dat het de kunst is om de digitale vonk lang genoeg te behouden om over te gaan tot een reallife date. De factor die bepaalt of online daters succesvol zijn in het vinden van een maatje is ongetwijfeld tijd. Niks moeilijke formules dus, online daten is hetzelfde als wanneer je iemand in de kroeg tegenkomt. Als je iemand leuk vindt, wacht dan niet te lang met afspreken. Voor je het weet, verliezen jullie elkaar uit het oog. Om te voorkomen dat je een blauwtje loopt, is het belangrijk dat je in de tijd tussen het eerste contact en de eerste date het contact niet laat verwateren. De tijd van de eerste paar dates is zo spannend, dat je soms even niet weet hoe je je moet gedragen. Blijf bij je gevoel en wees altijd jezelf, ook al ben je zenuwachtig.

Maatje gezocht wordt maatje gevonden!
Volg bovenstaande tips op en je hebt alvast een streepje voor! Neem het vinden van een toekomstig maatje serieus. Wie weet kom je wel je nieuwe liefde tegen! Bereid je voor, lees meer tips over hoe je jouw datingprofiel zo aantrekkelijk als mogelijk kan maken, of wat je moet dragen op een eerste date. Lees datingtips over deze en vele anderen onderwerpen op ons blog!

Gerelateerde artikelen

Zorg ervoor dat je extra goed voorbereid bent voor je date
en lees ook onze andere datingtips in de volgende artikelen!