Zo reageer je op de nieuwe partner van je ex

Dat is schrikken. Wat moet je doen? Voorstellen? Wat ga je zeggen? Het is een lastige situatie. Staat ineens je ex voor je neus. En niet alleen… De nieuwe partner van je ex is erbij. Dat kan wel eens erg ongemakkelijk worden. Maar dat hoeft zeker niet. Pepper geeft je datingtips om te reageren op de nieuwe partner van je ex.

Ongemakkelijk
‘En met jou? Met mij gaat het ook goed.’ Wat nu? De smalltalk heb je gehad. Een stilte valt. Wordt dit zo’n ongemakkelijk moment? Aan de ene kant ben je geïnteresseerd, aan de andere kant wil je eigenlijk niets weten. Je hebt veel gedeeld met elkaar. Herinneringen van toen spoken door je hoofd. En dan staat de nieuwe partner van je ex er ook nog bij. Je bent vervangen. En dat is een rotgevoel. Zelfs als jij het uitmaakte.

Wat ga je doen?
Je kunt op verschillende manieren reageren? Geef je een hand? Kijk je de nieuwe partner van je ex niet aan? Je wilt je natuurlijk niet laten kennen. Als je te veel laat merken dat je het moeilijk vindt, kom je wanhopig over. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je rustig blijft. En wordt het je echt te veel? Dan hou je het gewoon heel erg kort.

Bereid je voor
Natuurlijk is het voor de één moeilijker dan voor de ander. Was het een relatie van 5 maanden of 5 jaar? Gingen jullie op een fijne manier uit elkaar? Wie maakte het uit? Hoe lang is het geleden? Het zijn allemaal aspecten die bepalen hoe moeilijk de confrontatie wordt. Daarom is het ook verstandig om er van tevoren over na te denken. Zo voorkom je dat je met een mond vol tanden komt te staan. Pepper heeft alvast een paar reacties voor je op een rijtje gezet!

Tips om te reageren op de nieuwe partner van je ex

  • Doe geen dingen waar je spijt van krijgt: laat je niet kennen
  • Vermijd een mond vol tanden: denk er van tevoren over na
  • Blijf rustig: adem in, adem uit
  • Nog te vers? Probeer een confrontatie te vermijden

Gerelateerde artikelen

Zorg ervoor dat je extra goed voorbereid bent voor je date
en bekijk nog meer datingtips in onderstaande artikelen! Ga
je binnenkort op date of wil je gewoon meer weten over het
onderwerp dating? Lees dan verder.