Verliefd worden

Verliefd worden

Waarom worden we op de ene persoon wel verliefd en op de andere niet?

Liefde en verliefd worden is een eigenlijk één groot mysterie. Waarom worden we op de ene persoon wel verliefd en op de andere niet? Wat zorgt ervoor dat we iemand aantrekkelijk vinden? Onderzoeker David Levy besloot het eens uit te zoeken en schreef er een boek over. Hierin beschrijft hij de 10 factoren die ervoor zorgen dat we verliefd worden. Benieuwd welke factoren dat zijn? Pepper heeft ze voor je op een rijtje gezet:

1. Gelijkenis
De eerste factor die bepaalt of we iemand aantrekkelijk vinden, is gelijkenis. Klinkt eigenlijk heel logisch, want je kunt je voorstellen dat je iemand eerder leuk vindt als jullie op elkaar lijken en dezelfde dingen leuk vinden. Overeenkomsten zorgen dus voor een instant connectie en scheppen een gemeenschappelijke band. Dus is jouw potentiële lover net zo een Game of Thrones fan als jij? Dan zit het wel goed!

2. Wederzijds leuk vinden
De tweede factor, elkaar wederzijds leuk vinden, is eigenlijk ook best logisch. Ieder mens wil zich graag geliefd voelen, toch? Volgens Levy vind je iemand dus sneller leuk als diegene jou ook leuk vindt. Verliefd worden is dus eigenlijk een beetje een vicieuze cirkel…Dus zie je een leuke match? Door te merken dat je hem of haar leuk vindt (stuur een like), vergroot je de kans dat hij of zij jou ook aantrekkelijk vindt.

3. Aantrekkelijke eigenschappen
Misschien ga jij voor iemand met mooi, zacht haar en volle lippen, terwijl iemand anders een goed gevoel voor humor juist belangrijker vindt. Zowel uiterlijke als innerlijke eigenschappen spelen een rol in aantrekkingskracht. Dit is voor iedereen natuurlijk anders.

4. Sociaal acceptabel
Je zal eerder verliefd worden op iemand als diegene binnen het sociaal acceptabele plaatje van jouw omgeving en de maatschappij past. Per cultuurgroep kan dit verschillen.

5. Vervulling van behoeften
Verliefdheid is niet volledig als iemand jouw behoeften niet vervult. Kan deze persoon jou datgene geven waar je naar op zoek bent?

6. ‘Opwindende’ situaties
Nee you dirty minds, dit gaat niet over seks, maar over de spannende, stressvolle en enge situaties die je met je toekomstige partner meemaakt. Het gevoel van adrenaline en verliefdheid ligt namelijk erg dicht bij elkaar.

7. X-factor
Dat ene onbenoembare ding waar jij helemaal warm van wordt. Misschien zijn het haar kuiltjes in de wangen of zijn grote passie voor koken.

8. Klaar zijn voor een relatie
Je hebt een bepaald psychisch punt waarop je besluit dat je klaar bent voor een relatie. Als je dat punt nog niet hebt bereikt, dan zal je ook niet zo snel verliefd worden. Daarom veranderen rebounds bijna nooit in relaties.

9. Tijd voor twee
Dit is heel belangrijk voor de band tussen jullie twee. Spendeer tijd met z’n tweetjes zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen en je verliefd kunt worden.

10. Een vleugje mysterie
Oké, je wordt eerder verliefd op iemand waar je veel tijd mee spendeert en goed leert kennen, maar tegelijkertijd is het ook interessant als iemand een vleugje mysterie behoudt. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom sommige van ons alleen op bad boys of girls vallen.

Verliefdheid is natuurlijk niet een lijstje wat je zo af streept, maar met deze 10 factoren in je hoofd krijg je misschien een beetje meer inzicht in jouw verliefde gedrag

Bron: Business Insider

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl