Veilig daten op het internet

Veilig daten op het internet

Zelf bijdragen aan je eigen veiligheid? Lees hier de Peppertips!

Veilig daten via internet is belangrijk voor Pepper. Maar hoe kun je zelf bijdragen aan jouw eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust kunt gaan daten.

Wij controleren
Wij houden de website zou betrouwbaar mogelijk. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Dit om nep profielen geen kans te geven. Ook alle binnenkomende profielteksten en foto’s worden dagelijks gecontroleerd door het Pepper-team. Zo kun jij rustig gaan daten. Desondanks is het belangrijk om zelf bewust te zijn tijdens het daten. Daarom geven we je 5 veilig daten -tips om jezelf te helpen beschermen tegen de onoprechte daters:

Deel niet gelijk alles
Ga voorzichtig om met je privé-gegevens want veilig daten begint met verstandig omgaan met je privé-gegevens. Veilig daten begint met veilig omgaan met je privé gegevens. Pepper toont alleen jouw profielnaam en leeftijd, wat je verder wilt delen is aan jezelf. Geef niet gelijk je achternaam, adres of contactgegevens. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te kletsen.

Maak geen geld over
De betaling van je Pepper-lidmaatschap gebeurt op een veilige manier. Komt je date met een zielig verhaal over een erfenis waarop hij kans maakt of een familiebezoek waarbij hij jouw financiële bijdrage nodig heeft? Maak niet zomaar geld over! Oplichters bouwen eerst een band met je op voordat ze je vragen geld over te maken. Dit doen ze vaak door jouw situatie te spiegelen. Daarna vragen ze je geld over te maken omdat ze in een bepaalde situatie zitten waar jij je wellicht goed in kunt vinden. Blijf alert. Neem altijd contact op met het Pepper-team als een Pepper lid jou vraagt om geld over te maken.

Wacht niet te lang
Ga pas op date op het moment dat jij daar klaar voor bent. We raden je aan om ook niet maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.

Spreek af in het openbaar
Plan je eerste date op een openbare plek. Zo zijn er altijd anderen in de buurt. Zorg dat je er zelf kunt komen en ook zelfstandig weer thuis kunt komen. Zo ben je niet afhankelijk van de ander. Niet alleen veiliger, maar ook charmanter: drink niet teveel.

Blijf scherp
Gebruik altijd je verstand. Heb je er geen goed gevoel over, voel je niet verplicht om te blijven tijdens de date. Heb je het idee dat een lid misbruik maakt van zijn/haar Pepper lidmaatschap, neem gelijk contact met ons op.

Met deze tips in je achterhoofd kun je met een gerust gevoel gaan daten. Veel plezier!

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl