Nieuwe match!

Nieuwe match!

Hoeveel zin ik in de strand date met Sam had op het moment van afspreken, zo weinig zin heb ik er die dag zelf in. Ik stel daarom voor om vrijdag te gaan in plaats van woensdag...

Hoeveel zin ik in de strand date met Sam had op het moment van afspreken, zo weinig zin heb ik er die dag zelf in. 

Deels omdat het contact tussen Sam en mij weer verwaterd is, maar met name omdat ik tot laat aan het werk ben en hem daarna nog met de auto op moet halen en dan voor m’n gevoel erg moet haasten. 

Ik stel daarom voor om vrijdag te gaan in plaats van woensdag, dan kan ik iets eerder stoppen met werk en heb ik meer tijd. Sam stemt in, maar komt niet echt enthousiast over.

Nadat ik mijn strand date met Sam verplaatst heb wordt mijn profiel op Pepper bekeken door Ramon, 27 jaar en ruim langer dan ik, zelfs met hakken! 

Zijn eerste foto is een typische LinkedIn foto en spreekt me niet meteen aan. Zijn andere foto’s zijn vooral op het terras in de zon en tijdens reizen/vakanties, die vind ik een stuk leuker. 

Op zijn profiel staat dat hij een ‘sarcastische giraffe’ is. Ik gok dat ik met hem wel leuke gesprekken en dates zou kunnen hebben dus ik geef hem een like en we zijn een match. 

“Hee lange vrouw. Wat voor blogs schrijf je?’ Hij refereert naar mijn profiel, waar ik ‘ik schrijf blogs’ heb neergezet. 

Het voelt aan de ene kant gek om op een dating app te vertellen dat ik blogs schrijf over mijn dating leven, maar het is wel meteen een leuk gespreksonderwerp vind ik. 

“Hee Ramon! Ik schrijf blogs voor een… datingapp!” Ik ben benieuwd naar zijn reactie. 

“Haha really?! Dus je bent gewoon aan het speuren naar nieuw materiaal hier om over te schrijven?” Ik merk meteen dat er een klik is qua hoe we chatten. 

“Haha exact! Maar ik gebruik Pepper daarnaast ook voor privédoeleinden ;)” 

Het kan maar duidelijk zijn, en Ramon lijkt het te snappen. “Business en privé lopen bij jou dus volledig door elkaar.” 

Ramon vertelt dat hij een ‘saaie fiscalist’ is. Ik denk dat hij, net als ik voorheen, juist geen typisch stereotype persoon is die je verwacht bij zijn/haar beroep. 

Ik werkte een paar jaar geleden nog als accountant maar ik was alles behalve saai. “Ahh, jij was accountant, die staan bovenaan mijn lijstje van mensen waarmee ik op een onbewoond eiland zou willen stranden.” 

Ramon en ik hebben ook nog eens dezelfde sarcastische humor, ik smul hier van. “Oh wat toevallig! Bij mij zijn dat namelijk fiscalisten. Echt onmisbare mensen als het gaat om vuur maken en eten zoeken.” 

Dat plagerige en uitdagende is precies wat ik leuk vind, dus Ramon scoort punten. 

De volgende dag vraagt hij ook op een leuke manier of ik goed geslapen heb, dus mijn dag kan al bijna niet meer stuk. 

Ramon heeft een drukke intensieve week op werk maar neemt ondanks dat de tijd om op mij te reageren, ik voel me vereerd. 

Het enige minpunt aan Ramon so far is dat hij zo’n 25 minuten fietsen woont vanaf waar ik woon in Amsterdam. Maar als dat het enige is hoor je mij niet klagen. 

Als ik zeg dat ik niet zo vaak in aan zijn kant van de stad kom maakt Ramon daar dankbaar gebruik van. “Dan wordt het tijd dat je er vaker komt. Dus: vrijmibo op de zonnige kade aan de Amstel?

“Vrijdag kan ik helaas niet, zondag wel?” Ik heb vrijdag de strand date gepland staan met Sam, waar ik door het contact met Ramon en het geringe contact met Sam steeds minder zin in krijg. 

Maandag is het tweede paasdag en zijn we beide vrij, dus Ramon en ik besluiten om zondag af te spreken rond borreltijd. 

“Mag ik trouwens even de advocaat van de duivel spelen en het feit dat je blogt over je dates challengen? Ik vind het aan de ene kant leuk om te weten, maar aan de andere kant juist niet, want ik weet nu niet of je serieus bent of alleen met me op date gaat om er over te kunnen bloggen. Nu heb ik alle vertrouwen in dat ik een date met jou lachend doorkom, ondanks dat je een (ex) accountant bent, maar toch!” 

Ik snap wat Ramon bedoelt, maar geef als tegenargument dat ik eerlijk wil zijn over wat ik doe, en er ook trots op ben, dus de persoon met wie ik op date ga moet me daar op vertrouwen. En als het niet goed voelt voor diegene dan blog ik er niet over, zo ben ik dan ook wel weer. 

 “Oke fair enough. Laten we zondag nog maar even afstemmen wat borreltijd is. Of dat 11 uur ‘s ochtends of 4 uur middags is, die perceptie schijnt per persoon te verschillen.” Antwoordt Ramon. Ik moet glimlachen. 

De dag erna vraag ik Ramon of hij nog leuke locaties weet in Amsterdam waar ik mogelijk nog nooit ben geweest. Hij komt met een hele opsomming, leuk. 

“Het liefst wil ik altijd een nieuwe locatie uitproberen op een date.” Dit is natuurlijk indirect een hint, en Ramon pakt hem goed op. 

“Ohja snap ik, date 2 t/m 28 ook maar vast plannen dan?” Een beter antwoord had hij niet kunnen geven, maar ik laat het wel eerst afhangen van zondag. 

Ergens ben ik namelijk bang dat het tegen gaat vallen, dat hij te nerdy is, een onaangename stem heeft of ik hem té lang vind. 

Of misschien durf ik gewoon niet teveel te verwachten en zoek ik naar mogelijke afknappers om een teleurstelling te voorkomen. “Haha, laten we zondag even afwachten maar als het bevalt ben ik voor!”

Benieuwd of mijn strand-date met Sam vrijdag doorgaat en of mijn eerste date met Ramon inderdaad bevalt? Je leest het volgende maand!

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl