Leren Flirten? Pepper geeft tips!

Leren Flirten? Pepper geeft tips!

Verdwalen in mooie ogen of die glimlach...

Ben je een flirt? Of zou je beter willen leren flirten? De wetenschap heeft zich met het onderwerp bemoeid en wij hebben de beste tips en inzichten voor je op een rij gezet.

1. Waarom flirten we?
Flirten wordt vaak geassocieerd met singles. David Dryden Henningsen heeft zes verschillende motieven voor het flirt gedrag geïdentificeerd. Het verschil tussen mannen en vrouwen? Mannen hebben meer seksuele motivaties als ze flirten en vrouwen relationele.
– Seksueel: iemand in bed krijgen
– Lachen!: flirten als een sport zien
– Onderzoek: uitzoeken hoe het is om in een relatie te zijn
– Relationeel: intimiteit in een relatie verhogen
– Zelfvertrouwen: het verhogen van eigen zelfvertrouwen
– Instrumenteel: iets voor elkaar willen krijgen

2. Openingszinnen
Sommige gespreksstarters werken beter dan andere. Voor de Universiteit van Alaska heeft psycholoog Chris L. Kleinke onderzoek gedaan onder 600 respondenten. Het ging om de effectiviteit van onderstaande 3 openingszinnen. Mannen en vrouwen zijn redelijk verdeeld tussen de eerste twee opties. Mannen hadden eerder een voorkeur voor de directe aanpak, terwijl vrouwen vaak de rustigere aanpak van het flirten fijner vinden.
– De directe aanpak, bijvoorbeeld: “Je ziet er leuk uit, mag ik een drankje voor je kopen?”
– Stel een open, onschuldige vraag, zoals: “Wat vind je van deze muziek?”
– De “pick-up line”, zoals: “Deed het pijn toen je uit de hemel viel?” of “Heet je toevallig Google? Want je hebt alles waar ik naar op zoek ben.”

3. Interesse
OK, dit is een juicy detail. Mannen overschatten vaak hoe geïnteresseerd een vrouw is. En vrouwen denken vaker dat mannen weinig interesse hebben, terwijl ze dit eigenlijk wel hebben.

4. Zo moet je kijken
Heteroseksuele mannen en vrouwen verschillen aanzienlijk in voorkeur voor gezichtsuitdrukkingen. Geluk was de meest aantrekkelijke gezichtsuitdrukking bij vrouwen, maar ook een van de minst aantrekkelijke bij mannen. Mannen op hun beurt worden als zeer aantrekkelijk gevonden bij een trotse gezichtsuitdrukking. Vrouwen daarentegen weer niet.

5. Rustig aan
Volgens psycholoog S. Gangestad is flirten een “onderhandelingsproces” dat plaatsvindt na de eerste momenten van sjans. Het is een subtiele manier om erachter te komen of iemand geïnteresseerd is in jou. Je zegt niet: “Ik voel me tot je aangetrokken, jij ook tot mij?”. Het werkt veel beter om hierachter te komen in kleine stapjes. Het flirten wordt dan iets wat de aantrekkingskracht versterkt.

6. Oogcontact
Deze tip luistert heel nauw, dus don’t overdo en houdt flirt tip 5 in je achterhoofd. In iemands ogen staren/kijken, zonder dat je een creap wordt, heeft wel degelijk effect. In een onderzoek werden 48 onbekenden aan elkaar gepaard en moest zij de volgende 3 dingen elk 2 minuten doen: elkaar in de ogen kijken, naar de anders handen kijken en tellen hoe vaak de ander knipperde. Wanneer ze allebei de eerste opdracht tegelijk uitvoerden, was er veel meer aantrekkingskracht tussen de twee dan tijdens de andere opdrachten.

Kortom: iedereen kan leren flirten!

Bron: Business Insider

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl