Iemand netjes afwijzen is een kunst

Iemand netjes afwijzen is een kunst

Hoe je dat doet? Pepper geeft jou dating tips!

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws… De wereld van een single kent helaas ook niet alleen maar goed nieuws. Een afwijzing is part of the game. Afgewezen worden is vervelend, maar zelf iemand vriendelijk afwijzen is ook geen pretje. Hoe je dat doet? Pepper geeft jou dating tips!

Zoek de balans
Liefde is spanning. Waarom? Het blijft altijd spannend of die crush wederzijds is. De mogelijke afwijzing is juist datgene wat het spannend maakt. Je kan er dus niet omheen en soms moet je iemand teleurstellen… Word je op date gevraagd, maar is hij/zij niet jouw type? Of ben je net op date geweest, maar wil je het daar liever bij laten? Iemand vriendelijk afwijzen is moeilijk. Je wilt wel eerlijk zijn, want valse hoop geven is voor beiden niet fijn. Maar je wilt diegene ook niet kwetsen. Zorg er dus voor dat je een juiste balans vindt.

Iemand vriendelijk afwijzen voor een date
In sommige gevallen heb je geen date nodig om te beoordelen dat er niets inzit. Zie je al meteen dat het niet jouw type is? Heeft diegene een slechte reputatie? Dit zijn allemaal redenen om al direct iemand te moeten teleurstellen, en dat kan ongemakkelijk zijn. Het is toch iemand die net alle moed bij elkaar heeft geschraapt en zich kwetsbaar opstelt. Hoe wijs je iemand dan vriendelijk af? Breng het met een compliment! Bijvoorbeeld: ‘Ik vond het erg leuk om je gesproken te hebben, je lijkt me een interessant persoon! Maar bij nader inzien denk ik helaas toch dat niet dat we bij elkaar passen.’

Iemand vriendelijk afwijzen na een date
Afknappers? Ongemakkelijke stiltes? Soms ontbreekt de klik gewoon. Hoe erg je date het ook probeert, het gaat hem gewoon niet worden. Tactische hints of signalen tijdens je date kunnen het slechte nieuws dan al vast aankondigen. Een afwijzing komt in zo’n geval misschien niet helemaal uit te lucht vallen. Vriendelijk afwijzen is op die manier een stukje makkelijker.

Samengevat:

  • Geen smoesjes: wees gewoon eerlijk. Vergeet niet, bot is niet eerlijk.
  • Als je afgewezen wordt, laat je ego niet spreken. Het kan gebeuren.
  • Breng het met iets positiefs: goed nieuws en slecht nieuws
  • Zorg voor een goede voorbereiding: geef signalen van tevoren
  • Geef geen valse hoop: uitstel van executie is geen oplossing
Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl