Hoe Pepper begon

Hoe Pepper begon

Daten hoe je echt bent.

1+1=Pepper

Velen vragen zich af hoe Pepper begon. We wilden een datingsite maken waar je overkomt zoals je echt bent. We wilden het anders, spannender en inzichtelijker. Beter moest het worden en vooral: leuker! Om dit te bereiken waren de behoeftes en gedachten van daters in Nederland onmisbaar. En met wie konden we daar beter over brainstormen dan met daters zelf?

5 daters

We zochten en vonden 5 daters die representatief waren voor de Nederlandse dater. Bovendien hielpen zo’n 1100 singles uit heel Nederland onze 5 daters met tips om onze online datingsite anders dan alle andere te maken. De 5 daters hebben onderzocht wat je op een goede datingsite moet kunnen doen en wat ze bij andere datingsites misten. Op deze inzichten is Pepper gebaseerd. Hieronder lees je heel het verhaal en de uitkomsten van het onderzoek.

Geen clichés

Beeld en spontaniteit bleken belangrijk te zijn bij online daten. Hierop inspelend brachten wij het persoonlijke moodboard. Dit zorgt er voor dat mensen niet terugvallen op de clichés die op de loer liggen. Profielen die niet alleen een feestje zijn om te maken, maar ook vermakelijk om te bekijken. Bovendien zijn we de eerste datingsite met tools als chat (met beeld!). Clichés worden op Pepper vermeden en originaliteit wordt gestimuleerd.

Overal online

En als je net aan het daten bent, dan wil je natuurlijk altijd en overal bereikbaar zijn. Hier weten we alles van en daarom is Pepper nu ook mobiel toegankelijk. Zodat jij altijd en overal met je matches kunt chatten en mailen.

Het Pepper team

Het Pepper team is klein en hecht. Flexibel en ambitieus. Jong en professioneel. De afgelopen vier jaar is de wereld alleen maar digitaler en interactiever geworden. Trends waar Pepper perfect in past en in mee stroomt. Alles met de ambitie om zoveel mogelijk leuke dates mogelijk te maken voor onze leden. Prille liefdes en Pepper baby’s maken ons werk iedere dag extra leuk.

Meer over 5 daters

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hadden een plan. Wij geloven echt in online daten maar willen ook weten waarom datingsites altijd zo waardeloos zijn? Dat kan toch beter? In een paar maanden hebben wij uitgezocht wat een perfecte datingsite moest zijn, zodat we met al die bevindingen én hulp van singles de perfecte datingsite konden bouwen. Wat hebben we geleerd voor het bouwen van onze eigen datingsite? Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van de experimenten.

1e uitkomst: Profielen, ze vertellen te weinig!

Onze kleine experimenten laten zien dat je mensen zelfs met een dier of een ding kunt laten daten. Terwijl ze natuurlijk gewoon een mens verwachten.
Hoe kan dat? Profielen schieten te kort: ze zijn vaag en ze geven een onvolledig beeld. Na het lezen van een profiel weet je blijkbaar nog steeds niet wie je voor je hebt.
Kortom, profielen vertellen te weinig en scheppen verkeerde verwachtingen. Dat moet anders.
Wat hebben we geleerd voor onze eigen datingsite?
Wij moeten op zoek naar een manier waarop daters meer van zichzelf kunnen (en moeten!) laten zien.

2e uitkomst: Plaatjes zijn een must. Hoe meer, hoe beter!

Foto’s zijn absoluut verplicht. En niet één, maar liefst eenheleboel. Dat blijkt wel uit alle reacties en uit ons onderzoek: blog,filmpje, blog, filmpje en blog.
Daters willen elkaar zien om een beetje gevoel (eh…beeld) te krijgen. En dan is één lullig profielfotootje voor niemand voldoende. Zo’n foto is maar een momentopname, de kijker moet er zelf maar een wereld omheen fantaseren. En bovendien wordt er behoorlijk geknoeid met profielfoto’s!
Veel plaatjes dus, die samen een indruk geven van je leven en interesses, jezelf op een prikbord-achtige wijze visueel kunnen presenteren. Dan draait het niet meer om slechts 1 beeld van jou. Voegen we hier videofilmpjes aan toe waarin je jezelf voorstelt (en beweegt en praat en emoties toont, enz..) danm dat geeft natuurlijk een nog beter beeld!

3e uitkomst: Matchen, wat moeten we ermee?

Klacht nr. 2 over datingsites (meteen na de vage profielen) blijkt de manier te zijn waarop je aan een ander gematcht wordt.
Matchingformules, ze zuigen!
Of niet? Het ligt iets gecompliceerder. Zelfs als er een unieke formule wordt bedacht die precies jouw perfecte matches vindt, dan is dat nog steeds geen garantie voor een klik! De klik is immers iets magisch, en niet te voorspellen? (Ga je eigen ex-en ook maar nazoals wij dat deden, of bekijk dit filmpje over de wiskundige en de glazenwasser.)
Wat een matchingformule dus kan doen is alvast een grove schifting maken. Zodat je niet door duizenden profielen hoeft te ploegen om tien of twintig mogelijke kandidaten te vinden waarvan er dan hopelijk ééntje wil daten.
Aan ons de taak om de goeie matchingformule te kiezen. Een formule die in ieder geval de types bij jou weghoudt die je écht niet ziet zitten.

4e uitkomst: Zonder clichés wordt daten leuker

Ons onderzoek toont aan: spontaan & gezellig, dat zijn we allemaal. En we hebben ook allemaal een bank waar we graag op zitten/hangen/liggen, jaja….
Hier hebben we dan meteen het probleem: Als daters zichzelf moeten omschrijven komen ze vaak niet verder dan clichés, of ze vullen liever niks in. Fout! Want hoe denk je ooit een date te krijgen als je niks over jezelf vertelt?
De vraag is natuurlijk: hoe gaan wij helpen om de vele clichés te vermijden?
Nou… ten eerste willen we woorden minder belangrijk maken, plaatjes zeggen minstens zoveel (zie onze eerdere conclusie).
Ten tweede mogen de profielvragen wel wat prikkelender. Want leuke vragen blijken tot leuke antwoorden te leiden. (Kijk, dan bén je ineens spontaan en hoef je het niet meer over jezelf te zeggen.)
En tot slot: Hoe eerder je met elkaar praat, hoe eerder je elkaar echt leert kennen. Ja, het komt elke keer weer naar boven drijven, we moeten met onze nieuwe datingsite de dialoog gaan stimuleren!

5e uitkomst: Lang Leve de Dialoog!

Praten, chatten, mailen, speeddaten (al dan niet met webcam), afspreken, chatrouletten… Het komt veel en vaak naar voren.
Er is behoefte aan rechtstreeks en één-op-één contact. Je leert elkaar immers pas kennen door te communiceren. Reageren op elkaars profiel, berichtjes sturen, een chat afspraak maken, lekker kletsen en natuurlijk de enige echte eerste date.
Profielen geven een eerste indruk, maar of er ook een klik is?Dat ontdek je pas als er contact is!
Eén ding is wel duidelijk: onze nieuwe datingsite moet de dialoog gaan stimuleren en faciliteren. En dat dan beter dan op andere datingsites, natuurlijk.

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl