Eerste date tips

Eerste date tips

Dit moet je dus zeggen op de eerste date...

Ga jij binnenkort op date met die ene leuk match? Vraag je je af wat je nou juist wel of niet moet zeggen? De Stanford University en de Universiteit van Californië deden er uitgebreid onderzoek naar en wij hebben de beste gesprekstips voor je op een rijtje gezet!

First things first
Op het eerste gezicht lijken mensen elkaar voornamelijk te beoordelen op uiterlijk en karaktertrekken. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Maar naarmate een date vordert en de potentiële lovers elkaar beter leren kennen, worden deze eigenschappen minder belangrijk. Het draait dan eigenlijk steeds meer om de conversatie. Eerste date tips:

Stel een vraag
Volgens het onderzoek voelen vrouwen zich meer verbonden met hun date wanneer hun match zich volledig op hen focust en actief aan het gesprek deelneemt. Dus mannen, doe vooral het volgende:
– Als zij lacht, lach dan ook en laat zien dat jij dezelfde humor hebt
– Onderbreek haar door een vraag te stellen en laat hiermee zien dat je echt luistert naar wat ze zegt
– Laat merken dat je haar waardeert door iets positiefs te zeggen
– Gebruik het woord ‘jij’ zoveel als je kan

Me, myself and I
En wat zorgt er eigenlijk voor dat mannen een connectie voelen met hun date? Hier wat tips voor de ladies:
– Vertel over jezelf en gebruik woorden als ‘Ik’ en ‘mij’
– Interesse tonen in de ander is goed, maar stel niet teveel vragen. Hierdoor kan hij gaan denken dat jij het gesprek niet lekker vindt lopen.
– Probeer niet te vaag te zijn, mannen knappen af op vrouwen die vaak ‘soort van’ en ‘misschien’ zeggen.
Overigens is dit laatste punt ook een slecht teken voor de mannen. Wanneer vrouwen vaak ‘soort van’ en ‘misschien’ zeggen, is dit een signaal dat ze hun date niet zo interessant vinden…

Pitch perfect
Nu weten we dus wat we wel en niet moeten zeggen, maar de manier waaróp we iets zeggen, heeft ook nog invloed. Uit het onderzoek blijkt dat daters de hoogte van hun stem aanpassen wanneer zij geïnteresseerd zijn in hun date. Vrouwen gaan ‘vrouwelijker’ praten wanneer zij hun date wel zien zitten, en passen hun toonhoogte en volume aan om te laten zien dat ze enthousiast en geïnteresseerd zijn. Mannen gaan mannelijker praten, en variëren vooral in volume. Dus mannen, als je wil laten merken dat je je date wel ziet zitten, zet dan een mannelijke en zware stem op.

Conclusie
Nu weten we dus wat wel en niet moeten zeggen, en ook op welke manier. Alle ingrediënten voor een geslaagde date, zou je denken. Maar er is nog wel een ding waar je als man rekening mee moet houden. ‘De klik’ is namelijk voornamelijk afhankelijk van of de vrouw geïnteresseerd is in de man, en niet andersom. Dus als man moet je ook een beetje geluk hebben. Eigenlijk is het dan ook alleemaal één groot toneelstukje.

Bron: Washingon Post

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl