5 manieren om je date te begroeten

5 manieren om je date te begroeten

Pepper zet de opties, met voor- en nadelen, voor je op een rijtje.

Nadat jullie al een tijdje berichten naar elkaar hebben gestuurd, is het vanavond zover: de eerste date! Je hebt met je date afgesproken in dat ene gezellige café, en ziet hem of haar al aan de bar staan als je aan komt lopen. Opeens bedenk je je dat je geen idee hebt hoe je hem of haar gaat begroeten. Een hand? Een zoen? Drie zoenen? Pepper zet de opties, met voor- en nadelen, voor je op een rijtje.

De hand
Je kunt natuurlijk kiezen voor ‘De Hand’. Best een logische optie, want eigenlijk ken je je date nog helemaal niet zo goed. Een verleidelijke lach erbij, even jezelf voorstellen en je hebt de perfecte begroeting. Een nadeel van ‘de hand’ is dat het wel een beetje formeel is…

Een zoen
Een andere optie is om je date te begroeten met ‘Een Zoen’ op de wang. Eén zoen is precies genoeg, 3 zoenen zijn net even te veel voor iemand die eigenlijk nog een onbekende voor je is. Daarnaast zijn drie zoenen ook wat formeler dan één.  Ga dus voor één zoen op de rechterwang van je date (dus voor de ‘zoener’ is dat de linkerkant). Dit is de wang die meestal als eerste wordt gezoend. Hiermee voorkom je een gênante facebump 

De combinatie
Je kan de zoen ook combineren met een hand. Door eerste een hand te geven, kan je ‘aanvoelen’ of je date openstaat voor een zoen. Check bijvoorbeeld de lichaamshouding. Leunt je date een beetje naar je toe? Dan kan je een zoen erbij doen.

De hug
Heb je het gevoel dat je je date al een beetje kent doordat jullie elkaar zoveel berichtjes hebben gestuurd? Dan kan je ook kiezen voor de informele knuffel! ‘De Hug’ is een relaxte en vriendelijke manier om je date te begroeten, en kan ervoor zorgen dat die eerste spanning verdwijnt. Maar de knuffel kan ook gênant worden, als je date dit niet verwacht. Dan krijg je een soort halve knuffel.

Afwachten
Heb je eigenlijk geen idee hoe je je date gaat begroeten en wil je deze keuze aan hem of haar overlaten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt je date begroeten met een lachje en een simpel ‘Hoi’ en afwachten hoe je date reageert. Makkelijk, maar misschien niet ideaal, want het initiatief nemen laat zien dat je zelfvertrouwen hebt.

Wat is de beste optie?
Welke van de opties je ook kiest, zorg ervoor dat je je date vol zelfvertrouwen begroet, oogcontact maakt, lacht en op de lichaamshouding let. Neem de leiding en laat zien dat je weet wat je aan het doen bent. Toch een ongemakkelijke begroeting? Geen zorgen, een beetje ongemakkelijkheid is ook wel weer grappig en doorbreekt de spanning.

Ontmoet de leukste singles
Veilig daten doe je zo

Veilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Volg ons op social media

De niet zomaar datingsite.

Volg ons op onze socials:

2022 Powered and designed by Buzzel ©

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM

Pepper is onderdeel van Connection Media BV
www.connection-media.nl