5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

MARTIJN

   
24/01/2011
Wiskundige meets Glazenwasser... en ze leefden nog lang en gelukkig! (Vlog)

Hoe voorkom je dat je niet doorklikt bij diegene die eeeeigenlijk echt heel erg leuk is?! Profielen voldoen blijkbaar niet. Hoe kan het beter?? (alle) ideeën zijn welkom.. Help us help you!! X

 
avataranonym
el, 25 May, 16:10:
als eerst wil ik jullie succes wensen met jullie site en wie weet schrijf ik me ook nog een keer in

ik vind dat opleiding en beroep dingen zijn die je later aan elkaar kan vragen
ik heb zelf een iq van 125 maar werk in een kleding winkel gewoon omdat ik liever met mijn hersens dingen doe die ik leuk vind in mijn vrijetijd
beroep zegt dus niks over hoe dom of slim je bent
mensen die niet zo slim zijn maar een goede doorzettingsvermogen hebben kunnen heel ver komen
en mensen die slim zijn kunnen er voor kiezen dat al dat harde werken voor een grote auto of een groot huis niet bij hun past
het gaat er dus voor mijn gevoel voor al om dat je op 1 lijn ligt en samen van de tijd kunt genieten die je naast werk hebt.
dus die dingen zouden datingsite's meer in kaart moeten brengen
mijn passie is b.v muziek ik kan geen dag zonder.
en dan heb ik toch liever een glazenwasser die graag mee naar concerten gaat
dan een docter die s'avonds stil een boek wil lezen
maar ach misschien moeten jullie op onderzoek uit gaan bij mensen die al heel lang getrouwt zijn die weten het geheim meschien van een goede relatie
aangezien ook ik na 27 jaar nog steeds single ben
avataranonym
Swietie, 03 April, 11:42:
Geen idee of jullie nog naar deze blog gaan nu pepper.nl geopend is......maar ik wilde toch nog graag reageren op jullie vraagstelling.
Moet altijd alles gedeeld worden met je partner of kan je als je over politiek wil praten of iets anders misschien met vrienden afspreken.
Wat maakt een vriendschap anders dan een relatie????? Volgens mij de lichamelijke aantrekkingskracht, mocht ik dat verkeerd zien schroom dan niet om te reageren. Dus is de lichamelijke aantrekkingskracht er heb je lol en zorgt de ander ervoor dat je je goed voelt. Gaat het om de persoon tot wie je je aangetrokken voelt en die je met respect behandelt en je het gevoel geeft dat hij je begeert of wat je vrienden er van vinden. Er kunnen genoeg andere onderwerpen zijn waar degene veel over kan vertellen.
Ik heb hier een heel mooi voorbeeld van. Mijn ouders verschillen namelijk enorm van opleidingsniveau en nog steeds gelukkig samen. Hun beeld en dromen wat ze uit het leven zijn verschillen daar en tegen weinig, natuurlijk verschilt een ieders aanpak maar het doel is hetzelfde. Gaat het dan uiteindelijk misschien om onze normen en waarden? Moeten deze misschien iets meer bij elkaar liggen?
avataranonym
fransisca, 02 April, 02:42:
Ik vind het interesant om de mening van anderen op deze site te lezen.
Ik zelf ben op deze site terecht gekomen via een mail verstuurd aan mij.
Ik ben dus hier mezelf aan het inlezen en aan het rond neuzen, een verkenningstocht op deze site voor mij. Ik heb mij nog geen mening gevormd op het geen ik hier lees.Ik ga eerst de site verkennen om te bekijken of het iets voor mij is.Gr.Fransisca

avataranonym
Graag, 07 March, 13:30:
Wat dacht je van gewoon geen optie tot invullen van je opleiding in je profiel? Tegen de tijd dat je 30 jaar of ouder bent dan interesseert het toch niet zoveel meer wat je 10-15 jaar geleden gestudeerd hebt? Beroep idem dito, niveau en interesses lees ik wel af aan de rest van het profiel.

Ik houd bijvoorbeeld van literatuur en praat daar ook graag over. Nou, ik ken menig academisch geschoolde die Harry Potter het leukste boek ooit vindt.
avataranonym
Mara, 27 February, 19:46:
Hmm. Je mag niet met een mobieltje in de auto rijden maar ondertussen wel tegen een camera lullen.. Lekker gevaar op de weg ben jij :P.

Ik denk dat het vooral iets is waar je ZELF open voor moet staan. Op het forum heb ik al verschillende berichten gezien over daten voor hogeropgeleiden en dat soort dingen, en vooroordelen over mensen met een lagere opleiding. Als je dat vooroordeel zelf al hebt dan zou je dus inderdaad bij het woordje glazenwasser al doorzoeken.

Maar als jullie er iets aan willen doen; misschien zoeken op hobby's, persoonlijke eigenschappen aan elkaar matchen? Of dat mensen van tevoren in kunnen typen waarop ze gematcht willen worden: opleiding, hobby's, eigenschappen, geloof.
avataranonym
Yf, 19 February, 18:59:
Jeetje... dit onderwerp houdt me wel bezig haha. Heerlijk om over na te denken. Nog een paar spinsels: Muziek voorkeur daarentegen zouden me er weer wel van kunnen weerhouden om te reageren, Ik zie iemand van de Red Hot Chilli Peppers toch niet gauw reageren op een Koos Alberts fan!
avataranonym
Yf, 19 February, 13:44:
Okay.... blonde... but not a natural! Denk dat je jezelf tekort doet als je iemand wegklikt omdat je denkt dat verschil in opleiding een rol zou kunnen spelen. Tijdens een etentje met een heuse advocaat (yep) wist ik me aardig staande te houden tijdens de gespreksstof stiltes te vermijden aan tafel. Echter met het armzalige chique kluifje van een "kwartelpootje" waar je met een vergrootglas het vlees af moest nibbelen en truffelaardappeltjes die door wildzwijnen uit de grond gewroet worden ( geloof ik) wist ik me toch echt geen raad. Wat doe je dan? Gewoon de humor er van inzien! Alhoewel ik een week later een mail kreeg dat hij een oude liefde was tegengekomen die weer oplaaide. Duuuuuuuuuuuh! Weer een andere keer had ik een date met een (heuse) stucadoor. Enfin, romantische TL-verlichting, televisie aan en de hele avond aan de sinas ( hij wist niet of ik wijn lustte) Heb onderweg naar huis in mijn chique jurk langs de snelweg zitten plassen van alle sinas. Toch twee bijzondere ervaringen die ik niet had willen misssen en zeker bijdragen tot het kunnen relativeren. Kijk nou naar de prinses en een kikker.......die leefden toch ook nog lang en gelukkig? lol
avataranonym
Marlein, 05 February, 02:08:
Ik vind ook de gemeenschappelijke interesses belangrijker dan opleidingsniveau. Ik vraag namelijk altijd eerst naar iemands muzieksmaak, omdat ik in mijn vrijetijd graag naar optredens ga. En daarna komt humor en als er dan ook nog een goede kop op zit is het voor mij een match hahaha. Ik dacht altijd dat ik een evenbeeld van mezelf wou in mannelijke vorm, maar dat is dus helemaal niet wat bij mij past. Dat vult me niet aan. Dus zoals bij paiq matchen ze je op overeenstemd gedrag. Maar waarom wordt er nooit gewoon gevraagd naar wat nou je type is? Qua innerlijk EN qua uiterlijk?
martijn, 02 February, 23:41:
@bjoetie.. respect. goeie tekst!
avataranonym
bjoetie, 02 February, 03:35:
Oke, hmpffff!!! Ik zie 5 'succesvolle' mensen met een heel goed onderzoeks-initatief. Prima, maar stel nu..., ik ben uitgerangeerd? Dat wil zeggen; vrouw, 41, begaafd/hoogbegaafd met nul opleiding/tot hooguit Havo, maar chronisch ziek? Dikke pech toch? Ondanks dat ik uiteraard wel een vermoeden had niet achterlijk te zijn, ontdekte ik pas jaren geleden wat mijn eigenlijk niveau is, en alles wat daarvoor in mijn leven gebeurd was donderde op zijn plek! IQ matters! Maar wanneer het EQ daarin niet meegaat dan slaat het nergens op en andersom, opleidingsniveau zegt helemaal geen ruk! En zoals ik hier eerder heb gelezen dus ook niet taalgebruik, zegt niks! Ik ben een vrouw, maar meer een ventje (Tomboy), en bezig dus al snel 'mannelijk' en wellicht wat grof taalgebruik, dat zegt iets over mijn karakter, niets over mijn niveau.. . Als ik wil, rock ik elke 'dame' eruit met een willekeurig mantelpakje, pfff! En foto's.., daar ga je ook al, de keren dat ik weleens, en dus echt heel weinig, een poging gewaagd heb iemand online te leren kennen, waren een drama! Niet omdat de foto's tegenvielen, als ik die al wilde sturen (omdat ik de toegevoegde waarde ervan niet inzie, mijn ex was, zoals mij meermalen door andere mannen werd verteld, iemand waarvan niemand begreep dat ik iets in hem zag, maar dat ze iets met mij hadden, tja..., dat konden ze dan heeeel goed begrijpen, de belediging!), iemand is wanneer er sprake is van echte LIEFDE en AANTREKKINGSKRACHT, hoe lelijk ook voor de 'buitenwereld' direct het mooiste schepsel dat er bestaat, toch?
Zodra ik wel een foto stuurde, waren de mannen ineens wakker, want ik ben toch ziek??? Jazeker! Dat je er dan toch nog voor veel mannen blijkbaar aantrekkelijk kunt uitzien, is een wonder? Maar ja, ik heb ze geen ruk te bieden, niks huisje, boompje, beestje (nou, dat dan nog wel, haha), de 1 vond dit teveel van het goede en de ander vond dit dan weer te weinig van het goede.
EERLIJKHEID IS TROEF, trouwens in alle situaties en contact! Dat heb ik overigens altijd al gevonden, naar wie dan ook, ook toen ik nog niet ziek was! En daar schort het, zoals ook eerder aangegeven door anderen, altijd aan, ik doe niet lullig, what you see/hear is what you get, if you don't like, soi! En natuurlijk, ik ben natuurlijk waarschijnlijk, in vergelijking iets ouder dan de gemiddelde respondent hier, geloof me (zei oma. hahaha!), ik heb al (gelukkig! ;-) 9 levens geleid en lul dus niet helemaal uit mijn nek.. .
De oppervlakkigheid viert helaas hoogtij! Jammer en daarnaast erg link voor je toekomstig geluk. Zolang jij de waarheid niet aankunt, mag je dit zeker niet van je partner verwachten... .
Wat er ook gebeurt; never settle for less!!
avataranonym
Dick, 01 February, 14:24:
Als er iets niet belangrijk is voor mij is het wel het opleidingsniveau, levenswijsheid en ervaring vind ik vele malen interessanter, en daar kom je vanzelf achter na een paar gesprekjes of mailtjes, zeker naarmate je ouder wordt, kortom voor mij dus niet echt een criterium, schrappen dat vakje
avataranonym
Jeanette, 01 February, 14:18:
Ik denk dat het belangrijk is hoe iemand beweegt, praat en op welk niveau. Natuurlijk is het belangrijk dat je op hetzelfde niveau zit. Je wil toch ook trots zijn op je partner! Ik heb meerdere dates achter de rug en regelmatig toch teleurgesteld. Een foto zegt zo weinig. Je kan er op de foto heel leuk uit zien en vervolgens heel anders overkomen in real life. En andersom is dat natuurlijk ook. Maar dat probeert men niet zo snel uit. Als de foto niet goed is dan zal de rest ook wel zo zijn.
Ik ben heel benieuwd naar een nieuwe manier van online daten!!!
avataranonym
Katja, 31 January, 18:47:
For real...
Ten eerste doorklikken op profiel blijf je houden, mensen scannen zo snel als kunnen een aantal verwachtingen en eisen die ze hebben af of dat nu "bewust" of "onbewust" is (mijn droom man/vrouw heeft zus en zo hobby's minstens dit opleidings-niveau rookt wel/niet etc...). Uiteindelijk weet je pas met wie je te maken hebt na een real live gesprek of 2, 3. Gezond verstand en levens ervaring, mentaliteit doen mij meer dan een opleiding. Ik ben zelf hoogbegaafd maar zoek niet naar een Einstein. Universiteit, HBO het zegt niets over hoe iemand in het leven staat, of ontwikkeld en lief heeft.
avataranonym
Marin, 31 January, 17:52:
Laat mensen een filmpje van zichzelf maken en zich daarin voorstellen....
Het is toch zo dat een uitstraling, houding, manier van praten heel essentieel kunnen zijn in de keuze voor iemand te kiezen...
(uiteindelijk blijft lichaamsgeur dat final link daar doe je niks aan)
Maar als je een filmpje op een pro laat zetten waarin iemand zich voorstelt denk ik dat je al heel wat belangrijke factoren aangepakt hebt.

Hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

M.v.G Marin
avataranonym
Jelle, 31 January, 16:53:
Ik denk dat het een heel complex iets is, Iemand kan zich zo goed mogelijk verkopen, het valt allemaal weg op het moment van elkaar real live te ontmoeten.
Ik heb bv een tijd online zitten klaverjassen op een site en ontrmoete daar verschillende mensen, zowel mannen als vrouwen. Ik kaarte daar bv he een vrouw die zich Karin36 noemde. Het was ontzettend gezellig en leuk om met haar te chatten en te kaarten. Het gekke is dat je je dan in je fantasie een beeld schept van zoiemand. Tot het moment dat ik er achter kwam dat er ook een smoelenboek was en daar haar naam eens op zocht..... Nou Karin36 was geen 36 maar kwam uit 1936 geloof ik. Ze was zo niet mijn typ, iemand die je nog niet eens bekijkt als ze voor je op straat ligt. klinkt grof, maar wilde alleen maar ff benadrukken dat ze echt niet voldeed aan mijn fantasie. Maar het rare is dat ik onwillekeurig toch minder kontakt zocht met kaarten, en dat terwijl ik het zo leuk gehad heb met haar.En waar ging het tenslotte om??? juist het kaarten en gezellig ouwehoeren. Baalde van mezelf dat je toch onbewust heel oppervlakkig bent zonder dat je er erg in hebt.
avataranonym
Eveline, 30 January, 21:22:
Mannen zetten vaak hun foto niet bij hun profiel en dan willen ze je emailadres hebben om een foto op te sturen. Dat doe ik liever niet, omdat ze later nogal boos kunnen reageren als je (wellicht door die foto) verder niets wil.
Misschien is het verstandig om geen profielen te accepteren zónder een foto.
avataranonym
Astrid, 30 January, 17:14:
Opleidingsniveau zegt mij niet zo veel. Wel werkniveau en dat kan je juist vaak niet terug vinden. Werkniveau zegt veel meer over iemand. Hoe ambitieus is iemand? Groot verschil of je etiketten op een verfblik plakt of opgeklommen bent tot bijv. een leidinggevende functie met je mbo-diploma.
avataranonym
Sylvia, 30 January, 16:51:
Mijn ervaring met internet daten is dat mensen teveel de mogelijkheid hebben zich anders voordoen dan dat ze zijn. Daar ligt als de start van het probleem. Ten tweede lopen er heel veel mensen rond die een slechte relatie hebben en dit als uitvlucht gebruiken zonder aan het probleem zelf te werken. D=Foor zich anders voor te doen doet het er niet meer toe wat je doet of er wegzet. Bijna iedereen is hbo-er, heeft het gemaakt and is living the dream . Yeah right daarom sta je op een dating site of openbaar netwerk en wil je alleen vriendschap of netwerken ( ook zo'n inkopper). Het ligt aan de basis eerlijk zijn dan maakt het allemaal niet uit. Maar ook vooral eerlijk zijn tegen jezelf. Wat je echt zoekt. Maak eens een lijstje. Mij verblufte het me.Succes!
avataranonym
Denny, 29 January, 20:06:
Down-daten, hbo-niveau en dat soort kreten vind ik een gebrek aan persoonlijke eigenwaarde. Als je gaat daten doe je dat toch niet om bv. een ict-er aan de haak te slaan maar om een persoon te leren kennen die bij jou past. Ik heb langere tijd rondgesurfed en ben vaak afgewezen op voor mij onbelangrijke dingen zoals haarlengte. Ik heb nu al meer dan een jaar een vriendin die overigens 12,5 jaar ouder is dan mij en wij zijn dolgelukkig met elkaar. We hebben beide eigen kinderen en geven elkaar de ruimte om ons zelf te ontwikkelen op allerlei gebieden. Onze conclusie is dat iedereen wil dat je de waarheid vertelt maar ze willen ze niet horen.
Veel succes met jullie site en hoop dat jullie vinden wat je hart zoekt.
avataranonym
Lynn, 29 January, 00:00:
Denk dat het intellectueel niveau wel ongeveer hetzelfde moet zijn, anders ben je zo gauw uitgepraat, maar dat heeft niet alles met opleidingsniveau te maken. Had laatst een date met iemand die zei mbo te hebben (ik hbo) en dacht, vooruit, we proberen het gewoon. Bleek hij lbo te hebben en dat was toch echt een groot verschil. Ik vond het tenminste niet opwindend toen hij over zijn werk vertelde: het vullen en etiketteren van verfblikken, mwah
avataranonym
Cecilia Louisa, 28 January, 11:43:
Wij vergeten hier dat het om LIEFDE gaat. Liefde is niet te verklaren. Het is d'r en dit moet je koesteren. Hoe kan je het anders lang met elkaar volhouden? Is die liefde er niet, dan komt het vanzelf naar je toe. Al geloof ik niet dat iedereen zijn/haar ware liefde zal tegenkomen door samenhang van keuzes die ja in het leven maakt. Liefde is geen wiskunde, dus geen minnetjes en plusjes (glazenwasser of niet), slechts de uitkomst!
avataranonym
WO-er, 27 January, 08:59:
he justine, het zit wel diep he;)
avataranonym
Ilse, 26 January, 23:33:
Ik bedoel dat opleiding toch belangrijk blijft in de zin van: een stabiele financiele toekomst (al hoewel je met de crisus als hoogopgeleide ook niet direct werk hebt, maar denk wel meer kans maakt op de arbeidsmarkt) en misschien denk ik dan te ver vooruit, maar huisje boompje beestje kost geld en dan heb ik persoonlijk liever iemand die meer kans maakt op de arbeidsmarkt dan iemand die minder kans maakt, daarom kijk je toch altijd snel naar een papiertje....

avataranonym
Ilse, 26 January, 23:23:
Mijn laatste vriend heb ik online ontmoet (via Paiq) en het klikte zo gezellig dat ik het wél jammer vond dat hij helemaal geen opleiding had (zelfs geen middelbare school diploma) maar op mijn gevoel ben afgegaan en me erover heen heb gezet. Het gaat mij er vooral om dat iemand een beetje op dezelfde golflengte zit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op profielsites al snel kijk naar opleidingsniveau, het blijft toch ergens belangrijk...er moet dus iets gevonden worden waarbij iemand (met of zonder diploma) zich goed kan manifesteren wie hij/zij is. Het gaat dan vooral om (emotionele) intelligentie. mja, een concrete oplossing hiervoor zou ik niet weten.

avataranonym
Justine, 25 January, 21:32:
En ik maak noooit zpelvouten. Goed he? NOT! We moeten nog wat doen aan dit 'reageer' vak jongens, ik ga steeds de fout in!
avataranonym
Justine, 25 January, 20:24:
Wat iedereen ook zegt: ik blijf erbij dat het gaat om denk-en functioneringsniveau. Om levensfase en prioriteiten. Ik heb hele wijze zen schoonmakers ontmoet, zelf heb ik officieel alleen lagere school op papier en heb mezelf als het ware opgeleid. Al mijn vrienden hebben WO/HBO. Mijn leerschool was de wereld en de praktijk, seminairs en boeken. Maar ik zou geeb date krijgen als ik 'lagere school' in vulde, want dat heb ik afgemeekt. Een beetje anders zijn mag ook. Ik kan hier een hele rede houden over waarom het huidige onderwijs systeem voor een bepaalde groep mensen met bepaalde inteligentie niet werkt: maar ik zal het jullie besparen. Zelf ben ik trots op mijn 'self-made' zijn. En weet ik ook dat ik alleen -relationeel- door 1 deur kan met een man met even veel IQ/EQ etc. in de hersenpan.
avataranonym
Mike, 25 January, 18:45:
Ik heb het een aantal keren gedaan en het beviel me prima. Het is eerst een soort winkelen naar mooie vrouwen. De eerste indruk is erg belangrijk. Natuurlijk gebruiken ze hun beste foto wat ik kan begrijpen maar als het zelfs dan iets minder is kan ik nog tevreden zijn. Inmiddels wonen er al een aantal nu in Spanje omdat ik het al weer een beetje had gezien. Je komt ook achter andere dingen zoals een moeder met kind. Dacht zelf dat ik het niets zo vinden maar uiteindelijk ging dat super. Zelfs beter dan met haar moeder. Uiteindelijk zou ik zelf ook graag een kind willen hebben. Daar moest je bij mij niet mee aankomen maar nu dus wel. Ja wat betreft opleidingen... belangrijk of niet, voor mij niet zo. Ik kijk of ik er graag mee zou willen leven. Zoniet dan gewoon omruilen. Klinkt hard maar ja zo is het wel. Zo is het ook van haar kant. Uiteindelijk is er weer een nieuwe in het leven gekomen via een site wat geen dating site is maar een soort verkapte. Je kan zien of ze een relatie hebben of niet. Gewoon een beetje chatten en mailen en elkaar beter te leren kennen. Nu is het goed gegaan, althans tot nu toe. Maar ja ik ben er wel met een hoop wezen daten en dat was gewoon een leuke tijd. Voor ons als mannen iets minder link omdat we natuurlijk een kleine kans hebben (helaas) dat we worden aangerand ))) Grapje maar het blijft wel spannend. Ik heb erg leuke dingen meegemaakt en er ook want vrienden aan overgehouden. Het is trouwens niet de rede waarom ik nu in Spanje woon. Trouwens dat werkt zelfs in mijn voordeel. Wie wil er nou niet in een warm land wonen. Ok ik stop maar even voordat ik met een boek eindig. En wat betreft dat boek..... die komt er nog: Groeten uit warm Spanje
avataranonym
hanneke, 25 January, 18:21:
ja die datigsites, pffff ben er klaar mee , ik heb er 4 maanden gebruik van gemaakt, zodra je een beetje serius wordt, haken ze snel af, en opleidingsniveau doet er zeker wel toe
avataranonym
Leanne, 25 January, 14:29:
Ik denk niet dat je opleidingsniveau er echt toe doet, mijn laatste date heeft hetzelfde opleidingsniveau als ik, maar toch kon ik geen intellectuele gesprekken voeren met hem.
Ik heb veel vriendinnen die er totaal geen moeite mee hebben om een relatie te hebben met iemand die niet gelijkwaardig is op dat vlak. Maar ik ben niet alleen op zoek naar een lief en leuk iemand, maar ook naar een sparringpartner die mij aankan.
Het blijft dus dubbel: enerzijds maakt het opleidingsniveau niet zozeer uit, maar ik zoek wel iemand met levenservaring die intellectuele gesprekken met mij aan durft te gaan!
avataranonym
Maartje, 25 January, 13:32:
"glazenwasseropleiding".... mooi

Ik denk dat je, voor je de zoektocht naar de man/vrouw-van-je-dromen begint, voor jezelf al wel vaststelt hoe belangrijk opleidingsniveau is. Sommige mensen hechten er meer waarde aan dan anderen. Ik denk bovendien dat 'ambitie' een belangrijker gegeven is dan opleidingsniveau. En dat merk je pas in real life :).


avataranonym
Swil, 25 January, 12:06:
Ik zit dit te lezen en er eens over na te denken en ik kom er achter dat ik toch minder bevooroordeeld ben dan ik graag over mezelf zou denken. Op mijn datingsiteprofielen klik altijd hbo of wo aan bij het zoekprofiel. Klopt het dat het voor mannen minder belangrijk is als een vrouw ipv wo hbo gedaan heeft of ipv hbo mbo?? Ik merk nu ook dat ik idd minder heb met ict achtige en hele technische beroepen. Ik denk dat dit wel een zwak punt is van datingsite. In real life heb je de kand verliefd te worden en dan de minpunten voor lief te nemen. Nu zitten we met zn allen op zo'n site alles vooraf zoveel mogelijk te filteren en weg te strepen. Hebben we dan als we een zgn match tegenkomen niet veel te hoge verwachtingen van elkaar?? hmmm
avataranonym
Petra, 25 January, 10:10:
Ik heb iemand gedate die op zijn profiel had ingevuld dat hij een HBO opleiding had gedaan. Bleek na een aantal keer daten dat ie niet verder gekomen was dan MBO en een aantal cursussen. Het was een hele leuke kerel en zijn opleiding deed er voor mij echt niet toe omdat we een hele leuk klik hadden. Maar het is uiteindelijk niets geworden vanwege grotere leugens. Dus of opleiding ertoe doet? Ja en nee...als je erover moet liegen is so not done!
avataranonym
Manon, 25 January, 10:02:
Opleiding en baan vind ik wel degelijk belangrijk. Ik heb goede vrienden die niet gestudeerd hebben, verder helemaal geen probleem, maar ik merk wel dat ik altijd een verlangen blijf houden naar een hoogwaardig intellectueel gesprek. Het fenomeen "ik stem Wilders omdat hij goede ideeen heeft", maar helemaal niet weten waar die kerel nu echt voor staat daar krijg ik dus echt de kriebels van. Nu is het ook wel weer zo dat als ik iemand zie die ICT doet met een universitaire titel ik ook bij voorkeur al gelijk afhaak. Ken genoeg nerds, maar hoef er ook zeker niet mee samen te wonen (al zullen er vast leuke tussen zitten). Denk dat opleidingsnveau en ambities belangrijker zijn dan de daadwerkelijke baan. Ik bedoel, gaan we dan echt nu iedereen afschrijven die werkloos thuis zit? Iemand die een doel heeft in het leven of het leven neemt voor wat het is, dat is voor mij persoonlijk heel belangrijk. En je hoogst genoten opleiding daarbij dus ook.
avataranonym
J., 25 January, 09:43:
hey,

Het lijkt mij dat de interesses hetzelfde moeten zijn, dat je opleiding daar een deel van is klopt natuurlijk, maar het is niet het belangrijkste. Het is toch juist interessanter om te daten met iemand die op een heel ander gebied werkt?
Hier ligt juist de uitdaging om andere mensen te ontmoeten!
avataranonym
Nicky de Roij, 25 January, 09:16:
Inderdaad, studie doet helemaal niet ter zake. Ik ga mezelf maar even na, ik ben van origine vakfunctionaris in de laboratioriumsector afdeling microbiologie...watte? Mhmm uiteindelijk bezit ik een automatiseringsbedrijfje en ben ik gewoon een gezellig persoon die zich in het lab niet op zijn plek voelde.. maar als mensen lezen dat je in het laboratiorium staat, of een nerd bent die een bedrijfje heeft... krijgen ze in mijn geval ZEKER een verkeerd beeld.. ik ben namelijk helemaal geen nerd, ik weet gewoon wat van computers en ikkan er mijn geld mee verdienen... mooi toch? Van dit soort voorbeelden zullen er duizenden zijn in dataland!
avataranonym
Justine, 25 January, 01:32:
Hey, goeie! Dat daten met iemand die lager geschoold is dan jijzelf, heet toch 'down-daten' en was een tijdje geleden populair en veel besproken. Ben benieuwd naar de reacties want ik ben het met je eens: soms beoordelen we anderen te snel (op datingsites), keuren te snel af en dat is jammer. Want misschien loop je dan net de ware mis. Al denk ik wel dat beide neuzen van een stel dezelfde kant op moeten staan en er veel 'common-ground' moet zijn. Stof voor een blog en onderzoek. Wat vinden onze lezers/bezoekers hier van?
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer