5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

MICHIEL

   
02/03/2011
Te veel keus
title

Wetenschappelijk onderzoek bewijst het: wanneer je op zoek bent naar een partner kan je maar beter niet te veel keus hebben. Wanneer je uit te veel potentiële lovers kunt kiezen dan trekken onze apenhersentjes het gewoon niet meer.

Het onderzoek (hier en here) werd gedaan door een stel Britse spiegelogen. Zij richtten hun pijlen op het fenomeen speed dating: dat zijn evenementen waarbij je op 1 avond soms wel 30 singles kort te spreken krijgt. Na afloop moet je dan aangeven wie van die 30 je nog wel een keertje wilt zien. Je mag zo veel mensen uitkiezen als je zelf wilt. Als een van die anderen jou ook heeft gekozen dan is er een match en krijgen jullie elkaars telefoonnummer.

 

Maar wat bleek tijdens dit onderzoek? Veel mensen kozen helemaal niemand uit. Ze hadden tientallen aspirant-minnaars te zien, te spreken en te voelen gekregen, en nog zat er niemand tussen? Tja, zo werkt het blijkbaar. De onderzoekers gooien het maar weer op de evolutie: vroeger zaten we met allemaal soortgenoten in hetzelfde dorp, dus onze hersentjes zijn helemaal niet ingesteld op te veel variatie. Vergelijk dit nu eens met een datingsite, waar je niet 30 maar 30.000 of wel 3.000.000 mensen langs ziet komen. Zouden onze hersens dat dan wel aankunnen?

 

Schrale troost: het probleem komt ook bij dieren voor.

 
avataranonym
Michiel Eijsbouts, 02 March, 11:54:
Sterk, slim, gezond, aantrekkelijk? Ik ben in elk geval 1 van de 4!
avataranonym
Martijn van Hoek, 02 March, 11:38:
Fancy hoor:) Niet alleen bij keuze van partner is het zo, maar bij alle dingen waar een hoge beslissingsbetrokkenheid bij is. Wanneer je niet kunt kiezen, kies je niet en hou je wat je hebt. Beter ben je dus blij met jezelf:)

Verderrrr blijkt uit delen van evolutietheorie (bla bla blaaaa blaat) dat mensen met sterke genen (sterk, slim, gezond, aantrekkelijk) 'het voor het kiezen hebben' en zij er dus voor kunnen zorgen een partner te kiezen die ook sterke genen heeft, en dat hun kindjes daardoor ook goeie genen hebben. In dat opzicht wordt 'de keus hebben' dus als iets positiefs gezien. Wat is jouw visie daarop, Michiel? :) X
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer