5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

DIANA

   
22/02/2011
Up-Chatten en dan direct afspreken maar!
title

Moeilijk voor te stellen, maar er was ooit een tijd zonder direct online contact. Nu is vrijwel de eerste vraag op een datingsite ‘mag ik je msn?’ en chatrouletten we er op los met worldwide wildvreemden. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten. Mits je het daadwerkelijke daten niet te lang uitstelt.

Zegt oma Dianne. We gaan terug naar het jaar 1997 toen internetdating nog **nieuw**was. Ineens was daar zoiets als een chatbox. Tjonge, dat was me een ding. Samen met twee huis-en tevens studiegenotes heb ik het hele (toenmalige) Nederlandse aanbod aan chatboxen binnen enkele maanden volledig uitgeplozen.

 

Uren, dagen, wekenlang zaten we achter een trage computer om zogenaamde spitsvondigheden te typen naar derden. Dit om het kaf van het koren te scheiden, als journalistes-in-spé hielden we toen al van taalgenieten. Eén mooie zin was alles wat ik vroeg. Breed omschreven profielen/voorkeuren/foto’s daar deed niemand aan. Karakter telde, hetgeen dus ontcijferd werd uit het verrichte typewerk. En verder was het simpelweg ‘in contact treden en wel zien’.

 

En dat wel zien, is precies wat je moet doen. Dat kan ik nu wel stellen na maanden research gepleegd te hebben over de do’s & dont’s van online daten.

 

Wij namen het behoorlijk letterlijk: Hordes jongemannen kwamen op audiëntie in studentenhuis W.I.L.D. Soms waren we lullig (door de bril van NU bekeken), dan weer aardig en er is zelfs een lange relatie uit voortgekomen. Indertijd was dat nog allemaal vrij bijzonder. ‘Hoezo durf je met iemand af te spreken waarvan je niet eens weet hoe hij er uitziet?’ ‘Kun je niet gewoon in de kroeg een kerel scoren?’, etc. Vragen die nu niet meer echt aan de orde zijn. En daarom zeggen wij van 5daters (ik spreek namens de rest bij deze) ga daten!  Je komt immers pas tot je recht in het echte leven.


We bouwen een leuke chatfunctie in (waarmee je zo goed mogelijk jezelf kunt presenteren, we stimuleren de dialoog door tijdens het chatten willekeurige beelden langs te laten komen bijvoorbeeld.) waarna jullie allebei hopelijk snel op de just-coffee knop gaat drukken. Immers:  Deten = Weten!’

 
avataranonym
mmm, 02 April, 01:58:
hoi ik ben mchel 29
avataranonym
Conchita, 01 March, 20:56:
Hallo, ik geloof ook in on-line daten
je hebt zoveel informatie vóór het afspreken. Ben de juiste persoon nog niet tegengekomen. Ik ben 46 en single. Veel succes met de site!!!
avataranonym
Nick , 22 February, 17:52:
Hallo
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer