5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

DIANA

   
16/02/2011
Is 'koffie doen' een date'?

Koffie drinken. Gezellig. Tijd voor jezelf. Zo kom je de dag door. Maar stel, je ontmoet een leuk persoon (online) en je besluit casuales koffie te gaan drinken, is dat dan een date? Of slechts koffie? Of is het mogelijk 'De Beste, Casual Manier om Elkaar te Ontmoeten ;-)

Datingmeesteres Patti Stranger (wij kennen haar ook van gezellige pulpprogramma’s uitgezonden in Nederland) vindt een koffiedate een no-no, simpelweg omdat het cheap is. Qua geld en qua voorstel. Hoe wij daar in Nederland tegenover staan? Nou, ik zou het niet direct goedkoop vinden of creatie-armoede. Denk dat het eerder juist prettig is.


Het is laagdrempelig en het klinkt ook nog eens spontaan ondanks dat je een tijd en plek afspreekt. En mocht de date niet werken kun je altijd beleefd weer vertrekken. Koffie drinken duurt immers geen uren. Wanneer het wel lang duurt, dan is er een overduidelijke klik van beide kanten en kun je afspreken voor meer.


Kortom, een uitstekend plan om mensen te helpen gewoon af te spreken. Vinden wij 5daters. En daarom hebben we voorgesteld een Just Coffee-knop in te laten bouwen op de nieuwe site. Dat is hetzelfde als een paniekbutton, maar dan anders. Vooral ook: beter.


Handig om te weten is waaaaaar je dan het beste kunt afspreken. Op het station bij de Kiosk, een speciale koffiewinkel, een duur hotel, of juist uit een thermosfles op een bankje in het park? Heb jij nog leuke suggesties om de koffiedate goed te laten verlopen, of tips van plekken waar je de lekkerste koffie of beste ambiance hebt, please leave a comment.

 

PS: Dit artikel ‘The coffee date is your first real step in getting to know someone’ verklaart waarom het zo handig is, wat je moet doen op je date en geeft zelfs open-vragen suggesties die niet eens zo gek zijn!

 

 
avataranonym
rolo, 25 February, 18:44:
waarom een date en niet gewoon gezellig een bakkie doen??
avataranonym
Angelique, 25 February, 08:50:
Nu ik alles zo doorlees krijgt "just coffee" ineens een minder positieve indruk.. Ik twijfel, weet niet zeker of ik mijn tijd in dit project wil stoppen dus, dan drinken we wel een bakkie koffie, maar dan wel alleen koffie.. De grenzen zijn aangegeven en de indruk is wel duidelijk. Je bent wel leuk, maar niet leuk genoeg. Probeer van die (eerste) indruk maar eens af te komen. Misschien een knop "Coffee?". Klinkt toch wat vriendelijker (vind ik).
avataranonym
Jacomijn, 24 February, 23:24:
Ik vind het ook juist een hele goed idee. Het is laagdrempelig, je ziet niet gelijk uren bij elkaar en je kunt het dus na 1 kop evt afbreken. Maar het zou ook zomaar uren kunnen duren en dat zegt dan ook genoeg.
avataranonym
Eef, 24 February, 17:48:
Prima idee! Je kent elkaar immers alleen via internet. Als het 'echt' leuk is of wordt. Dan kan je altijd nog een echte date van maken. Leuke tentjes of plekjes genoeg van een kop koffie.
avataranonym
Nouk, 22 February, 19:45:
Top idee !
Nu alleen nog een leuk theehuisje vinden :)
avataranonym
Margreet, 21 February, 20:29:
Ik vind het een heel goed plan, super!!
avataranonym
Michiel Eijsbouts, 20 February, 23:55:
Koffie okay, maar dan wel de heupflacon met cognac mee!
avataranonym
Ingrid, 20 February, 23:52:
Prima plan, zelf spreek ik altijd af voor koffie in de stad. Je kunt met goed fatsoen weg als het niet is wat je verwacht. En het is ook niet zo beladen als een diner of een dag uit. Dat kan altijd nog als het leuk blijkt te zijn.
avataranonym
Patrick, 20 February, 23:45:
Goed idee, hoeft geen aanduiding te zijn van "beperkte interesse" , maar van voorzichtigheid ???

Iemand thuis uitnodigen is niet verstandig bij een 1ste date, dus waarom niet ergens een bakkie gaan doen ???? :-)))
avataranonym
Hans, 19 February, 09:08:
Prima plan, en een betere opbouw dan gelijk voor de eerste date je hele avond volplannen. Maak zo'n eerste date vooral niet te beladen, dat kan altijd daarna nog en of het nou koffie of een borrel wordt maakt natuurlijk niks uit. Kies vooral een leuke plek uit die bij je past.
avataranonym
Dipsaus, 18 February, 21:49:
Koffie? Er bestaan genoeg mensen die kotsneigingen daarvan krijgen en daarnaast duizenden trillende-van-zenuwen-lijdende-wezens die geen woord uit hun mond soms krijgen zonder een duwtje in de rug. Dus verander de koffie in een alcoholisch drankje op een terras of kroeg en voila. Waar maakt niet uit, want je kunt altijd nog vluchten op een openbare plek
avataranonym
harry, 18 February, 19:26:
ik vind het ook wel een goed idee om in een gezellig barretje of op het terras
en als het dan niet klikt ben je zo weer weg zonder verplichtingen
avataranonym
5daters, 17 February, 22:27:
Goed, vrouwen zijn enthousiast, nu de heren nog ;-)
@Anne: bakkiedoen knop is trouwens wel een goede! Ga 'm in de groep gooien. Dank!
avataranonym
anne, 17 February, 18:20:
TOP-idee. online 'kennismaken' is leuk, maar ik ben wel zo voorzichtig dat ik idd een eerste echte ontmoeting volbouw met escapes. dus idd alleen afspreken om wat te drinken, zodat je niet bij wijze van spreken bij het voorgerecht al denkt 'o help ik moet nog 3-gangen). wat ik wel vind is dat wanneer je het 'just coffee button' noemt, er al wel iets uitstraalt van 'ben niet echt enthousiast'. dat zit em in het woordje 'just'. bouw je het zo in dat het echt overkomt als een spontane opwelling, een eerste stap, dan is de benaming 'bakkiedoen-button' misschien beter.
avataranonym
Tes, 16 February, 23:36:
Perfect idee. Lekker kort als nodig. Koffie- of theedrinker zegt ook al iets.
Goede koffie en eventueel wegduik-hoekjes bij Gary's Deli (voorheen -Muffins) in de Kinkerstraat (A'dam). Je kan er ook safe aan de bar bij het raam zitten, hoef je elkaar niet aan te kijken en kan je commentaar leveren op wat langs komt.
Niet verwarren met Libelle/Margriet Bagels & Beans in hetzelfde stuk. Als iemand daar wil afspreken weet je ook weer genoeg.
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer