5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

DIANA

   
19/05/2011
Recenseer je ex
title

‘You can never assume things are the way they seem online’. Dit geldt voor bijvoorbeeld een jurk die je in je winkelmandje klikt en dan koopt, maar evenzo voor een potentiele levenspartner. Nu krijgen producten vaak een recensie, waarom dit ook niet doen voor mensen?

Iedereen die ooit iets online besteld heeft, weet het vast wel: de dingen kunnen er in real life ineens een stuk anders uitzien. Nu kun je producten als een kledingstuk bijvoorbeeld vaak uitvergroot, tot in details en vanuit meerdere hoeken bekijken en zo beoordelen of je de gok wilt wagen. Kom daar maar eens bij om, bij de online daters! Mocht het profiel wel goede foto’s en een omschrijving omvatten, dan weet je nog niet alles. Want de de neiging bestaat om het product (lees: de eigen ik) flink te overdrijven qua kwaliteiten en een voordelige foto kan een toevalstreffer zijn.


Nu geven diverse webwinkels steeds vaker reviews van klanten over hun product weer. Dat gaat via een sterrenstysteem  -  dus geef het 1 tot 5 sterren - of via geschreven reviews door klanten. Simpel en helder. Waarom hebben we dat dan niet voor onze exen? Niet gek want alles wordt tegenwoordig gerecenseerd, van hotels tot winkels, en zelfs al personen, al gaat het hier om eventuele logees en niet mogelijke partners: op www.couchsurfing.com, een website waarop mensen hun kamer of huis gratis aanbieden als logeerplek, kun je al sinds jaar en dag iemand een recensie geven, over hoe hij als gast en persoon is of was. Dan weet je tenminste als mogelijk volgende host zijnde, wie je in huis haalt. Het systeem werkt aardig als je het mij vraagt. Dus... Hoe handig zou dat zijn op liefdesgebied!


Vrienden zullen vast aardig zijn (of wanneer ze lullig zijn, doen ze dit hopelijk op grappige wijze) en wanneer je ex je recenseert is dat des te waardevoller voor de lezer. Hoe je je break-ups regelt bepaalt natuurlijk deels je review maar het zegt dan ook veel over je persoonlijkheid. Kortom, het huis-tuin-en-keuken psychologisch rapportje geeft je inzicht hoe die persoon zich gedragen heeft. Of hij lief en verzorgend was (geef een cijfer van 1 tot 10), of juist grappig, of  - en dat zou je uit de over en weer gaande recensies kunnen opmaken - hoe erg iemand nog aan zijn ex hangt bijvoorbeeld. Dat geeft trouwens ook een helder signaal af, die van weg wezen!

 
avataranonym
Anouk, 13 October, 20:08:
Getver, ik wil helemaal niet van iemands ex horen hoe het in bed was en wat de minpuntjes waren! Liever denk ik er niet teveel over na wat mijn vlam allemaal al met anderen heeft uitgespookt.
avataranonym
cibelle, 26 June, 09:41:
Belachelijk!!.. mensen met voorwerpen vergelijken. Als je een jurkje een cijfer geeft,.. krimpt het niet..mensen hun gevoel wel. Nee!! niet doen,.. we leven al zo in een maatschappij waarin je voordurend succes-vol moet zijn.Bovendien kan je zoiezo niet zeker weten of het onschuldig is,.omdat geen mens het zelfde is
avataranonym
auteur-van-dit-artikel, 06 June, 18:26:
Ik zal wel voornamelijk of altijd leuk exen-contact hebben :-)
Snelle google levert me trouwens dit op: het bestaat zelfs al! --> https://www.rateyourexonline.com/
En ik kan m nu even niet snel vinden, maar er was een heel grappige blog van een jongen die ook pleitte voor een sterrensysteem-rating... Ach, je moet het ook zien als meer een gebbetje/leuk ding voor er naast en niet DE oplossing trouwens.
avataranonym
Dylan, 03 June, 10:46:
Product of mens: reviews geven een eenzijdig beeld. Dit omdat 'consumenten' bij een negatieve 'product' ervaring veel, veel, veel eerder geneigd zijn een stukje te schrijven. Basic marketing, reclame, PR kennis.

Sorry auteur, maar dit is een erg erg slecht idee. Niet doen. Verder sluit ik me geheel aan bij de vorige spreker (Renzo)
avataranonym
Renzo, 29 May, 11:33:
Lijkt me bij uitstek iets dat misbruikt kan worden door rancuneuze exen, denk je ook niet auteur-van-dit-artikel?? Alsof negatieve dingen op internet ook maar iets zeggen! Vind het opvallend dat je dit positief ziet...
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer