5daters

Wij geloven hélemaal in online daten. Jammer dat er geen goede sites zijn.
Daarom willen we er een bouwen. Met jouw hulp.

 
HOME
ONS ONDERZOEK
DENK MEE
POLLS
DE TUSSENSTAND

DIANA

   
26/03/2011
Ingezonden BLOG: Online Dating Etiquette
title

Mart K. stuurde ons een bevlogen email en toonde zich een ware Reinilde van Ditzhuyzen,uweetwel, die etiquettegoeroedame. Mart vindt dat ‘men op online datingsites niet meer weet hoe het moet en komt daarom met wat how-to regels.

Mannen weten niet meer hoe ze moeten flirten of zich goed behoren voor te stellen. De dames plaatsen een schitterende (niet recente) foto, liegen over hun gewicht en reageren niet op reacties. Kortom, men weet niet meer hoe het hoort. Dat moet anders vindt Mart K.

 

Daarom stelt hij hierbij verschillende regels voor mannen en vrouwen voor, met toelichting.

 

De Dames:

 

- Reageer op je berichtjes. Desnoods met 'geen interesse'. Dan weet de man in ieder geval dat het gelezen is. Wel zo aardig wanneer hij moeite heeft gedaan om een persoonlijk berichtje te sturen.


- Lieg niet over je leeftijd of je gewicht.

 

- 'Humor', 'zelfvertrouwen', 'vakanties', 'lekker eten' hoeft er niet bij te staan. Dat zoeken we allemaal. We zijn niet zo verschillend. Benadruk liever wat jou nou echt anders maakt dan je buurvrouw. Maar benoem hierbij ook je slechte kanten, die maken je een echt mens. Waar je na verloop van tijd juist ook ontzettend van gaat houden, omdat ze bij je horen.

 

- Vrouwen weten vaak niet goed wat ze willen, tot ze er tegenaan lopen. Heb dus geen enorm eisenlijstje. En dames die 'Johnny Depp' noemen als ideaal, voor jullie heb ik slecht nieuws: daar is er maar eentje van en die is reeds bezet.

 

- Wat zijn je absolute afknappers? Kunnen we daar vooraf een selectie op maken? We zijn niet perfect.

De Heren:


- Kopiëer geen berichtjes die je vervolgens naar zoveel mogelijk dames stuurt. Waarom denk je dat ze die niet eens meer lezen? (En dus helaas die van mij ook niet meer).


- Goede profielfoto’s zijn verplicht, minimaal 3, waarvan 1 overzichtsfoto met lijf/hobby's.


- Mannen moeten aangeven wat ze willen. Geen onpersoonlijke lijstjes maar gewoon een verhaal waarom je denkt dat die ander goed bij je persoonlijkheid zou passen. Laat zien dat je bereid bent iets te doen voor wat je graag wilt.


- Mannen vallen eerst op uiterlijk, dan pas op innerlijk (...). Hoe komt een datingsite snel bij het innerlijk terecht, na het tonen van de foto? Ontmoeten dan maar, in een ietwat veilige omgeving, die toch uiteindelijk wat creativiteit en eigen invulling vraagt. (Red: hiervoor bouwen we de Just Coffee knop in!). Het moeten situaties zijn waarin de verschillen en unieke eigenschappen bij beide partijen naar boven komen: Survival / dansworkshop / speech / surprises zoals met sinterklaas / muziek/theater/kunst zelf maken / andere nieuwe dingen buiten je comfort zone.

 

- Met welke slechte eigenschappen ben je bereid te leven? Een vrouw kan bijvoorbeeld iets te enthousiast van winkelen houdt, wat ik niet zo erg vind, maar niet lekker ruiken of ‘plaatselijk accent hebben is geen match.

 

 
avataranonym
Bart, 27 June, 13:59:
Bestaat er ook een boek over dating etiquette in het algemeen? Ik wil graag meer erover weten. Ik heb onlangs een artikel daarover gevonden (<a href="https://www.be2.nl/blog/dating-etiquette-wees-niet-op-tijd-goed-aankleden-en-laat-de-man-betalen/">https://www.be2.nl/blog/dating-etiquette-wees-niet-op-tijd-goed-aankleden-en-laat-de-man-betalen/</a>
), maar het is niet wat ik zoek.
avataranonym
DeePee, 04 April, 19:19:
Na honderden dates en meer dan 100 en één OneNightStands kan ik maar één zinnig antwoord geven op de hier gelezen opsomming van een brompot. Wat zijn de werkelijk grotere vragen en instellingen. Woest mislukt de hier aangehaalde etiquette. Dames: toon je rue de l'amour. Heren: toon je Italiaans lederen zapatos en een big smile met tandjes. Brabbel over het weer en toon je humor. Vrouwen willen humor humor en nog een humor.... Let wel: hun humor! Een geluksplicht bestaat en anders is hij of zij je bloedgroep dus niet. Succes deepee (ecologisch verantwoord!). Gelezen in tien jaar later.
avataranonym
maartje, 27 March, 15:18:
detiquette
avataranonym
Martijn, 26 March, 16:22:
De 'blog' met gemengde gevoelens gelezen. Vind het meer een verzameling stellingen als een etiquette-handleiding.

Ik ben het eens met de stelling over het reageren op berichtjes (door de dames) en het stoppen met sturen van standaard massa-berichtjes (door de mannen). Kan me voorstellen dat vrouwen (evenals geiten en koffiezetapparaten klaarblijkelijk) worden overspoeld met berichtjes van bronstige bokken en daardoor niet meer reageren. Maar voor mannen die wel hun best doen op een persoonlijk berichtje is het zuur als ze niets terug horen.

De afknappers en slechte eigenschappen hoeven van mij echter niet in het profiel. Ik kom daar liever zelf achter. En daarbij, hoeveel mensen zullen in hun profiel zetten dat ze stinken of bereid zijn met een stinkend iemand te daten? Da's toch raar?

Wat betreft het daten, dat is al spannend genoeg voor de meeste mensen zonder (nog eens extra) buiten je comfort zone te stappen. Als je beiden houdt van dansen en het ligt in je comfort zone, dan ga je lekker dat doen. Maar als je, net als ik, de motoriek van een heggeschaar hebt, dan helpt een dansworkshop niet echt bij het uitstralen van zelfvertrouwen. En bij je date een speech houden ... really???
 
 

POLL

Wat vind jij van ons initiatief?

WIE ZIJN WIJ?

titelvideo

Even voorstellen! Wij zijn Justine, Michiel, Heike, Dianne en Martijn en wij hebben een plan. Wij geloven echt in online daten maar waarom zijn datingsites altijd zo waardeloos? Dat kan toch beter? De komende maanden gaan wij dat uitzoeken zodat we met onze bevindingen én jouw hulp de perfecte datingsite kunnen bouwen.

 

MEEST GELEZEN

» Vooruit met de geit: Daten met Dieren!

DE TUSSENSTAND

Wat heeft ons onderzoek tot nu toe opgeleverd? Bekijk hier de uitkomsten van onze experimenten. Laat weten wat je ervan vindt. En geef je eigen commentaar »

DENK MEE

Wat zijn jouw ervaringen met online daten?
Laat ons weten wat je denkt. Vertel ons over jouw (disaster) dates. Geef ons tips. Schrijf alles wat je wilt nu op ons forum. »

FACEBOOK

FLICKR

Wil je op de hoogte blijven?

About | Contact | Disclaimer