Single zijn tijdens de feestdagen

Het is weer december, voor veel mensen de leukste en gezelligste maand van het jaar. Tijdens deze rare Coronatijden worden de feestdagen net even anders dan normaal. Iedereen is natuurlijk meer thuis en daardoor zie ik om mij heen dat de kerstgekte al vroeg begint dit jaar. En ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn kerstboom deze week ook al heb opgetuigd.

Dit jaar besloot ik mijn boom te halen bij de Intratuin. Ik dacht even snel een mooi boompje en wat nieuwe versiering te halen, maar toen ik op vrijdagmiddag de winkel binnen liep was het toch veel drukker dan ik van tevoren had gedacht. Tientallen slenterende mensen die allemaal verplicht met een karretje rondlopen, waardoor ze nog trager het gangpad doorgaan. Erger nog, overal waar kerstversiering, lichtjes of mini kerstdorpen te zien zijn worden de wagentjes midden in het gangpad gedropt, zodat je er op geen mogelijke manier meer langs kan lopen. En al helemaal niet op 1.5 meter afstand. Binnen de eerste paar minuten dat ik binnen ben, sta ik al meerdere keren in een geblokkeerd gangpad.

Ik probeer mijn frustratie even aan de kant te schuiven en kom na een tijdje aan bij de afdeling met kerstbomen. Ja, hier word ik blij van. De bomen staan allemaal naast elkaar opgesteld en voor ik het weet heb ik een prachtige boom gevonden. Ik loop naar een medewerker en vraag of hij hem voor mij wil inpakken. Hij hangt een nummertje aan de boom, waarmee ik hem later in de auto kan laden bij het pick-up point.

Top, dat ging lekker snel. De boom is alvast binnen. Nu nog een paar extra kerstballen inslaan en dan ben ik er wel klaar mee. Eenmaal aangekomen bij de kerstafdeling kijk ik vol verbazing naar de massa’s met mensen, waarbij ik mijn twijfels heb of dit allemaal nog wel Coronaproof is. Ik loop een snel rondje over de afdeling en neem wat mooie ballen en een foute glitterpiek mee. Vervolgens stop ik nog even bij de plantenafdeling om een mooie plant uit te zoeken voor een vriendin en met een volle kar loop ik richting te kassa.

Ik sluit aan in de lange rij en zie hoe ik letterlijk de enige ben die alleen haar inkopen is komen doen in de winkel. Overal om mij heen rennen kinderen rond die bij de moeders in de rij horen. Daarnaast staan dan weer de vaders, die allemaal met een chagrijnige kop ongeduldig richting de kassa kijken. Ik snap die vaders wel, ik zou hier achteraf toch ook liever niet heen zijn gegaan.

Als ik kijk naar alle gezinnetjes denk ik aan de feestdagen. Het is nog onzeker hoe we deze gaan vieren. Stiekem vind ik het niet heel erg om dit jaar niet met de hele familie aan de tafel te zitten. Natuurlijk kan ik hier ook echt wel van genieten en is het fijn om samen te zijn, maar toch is het elk jaar weer zo dat ik de enige ben die als vrijgezel naar het diner komt. Het klinkt misschien vreemd, maar ik kan hier best verdrietig van worden. Tijdens het diner is daar altijd wel mijn neef of een grappige oom die mij hiermee confronteert: “Hé Juul, wanneer neem je nou eens een leuke man mee met Kerst?”. Ik weet nooit zo goed hoe ik op dit soort opmerkingen moet reageren en dus maak ik er vaak een grapje van en lach ik het weg. Toch voelt het als een steek. Met een grote slok wijn probeer ik die steek weg te spoelen en meestal lukt dat wel. Op dit soort dagen is het niet leuk om alleen te zijn en had ik de feestdagen ook liever samen met een man gevierd.

Kerst

Nadat ik eindelijk heb kunnen afrekenen, loop ik met veel te veel spullen in mijn handen richting te auto. Het waait hard en de plant die ik meenam voor mijn vriendin blijft nog maar net heel. Terwijl ik de plant in de auto zet, waait de glitterpiek uit mijn handen, zo het parkeerterrein op. Vloekend ren ik achter de piek aan en gelukkig weet ik hem al snel te pakken. Ik gooi de piek in mijn auto en sla de deur hard dicht. Ik moet lachen om mezelf. Ik kan soms zo onhandig zijn en denken dat ik alles maar in mijn eentje kan.

De kerstboom die ik binnen heb uitgekozen haal ik op bij het pick-up point. Een vriendelijke man pakt mijn nummertje aan en komt vervolgens met mijn boom aanlopen. Hij kijkt naar de boom en begint te lachen: “Had je je vriend niet mee kunnen nemen? Die hoort de boom te sjouwen toch”. Lachend antwoord ik: “Ik ben bang dat ik het alleen zal moeten doen”.

Met een te grote boom die maar net in mijn kleine autootje past, rijd ik naar huis. Skyradio luidt op en heel toepasselijk zing ik hard mee: “Driving home for Christmas…”.

De boom tuig ik thuis meteen op. Na wat geploeter met de standaard, staat de boom eindelijk recht. Ik hang de lichtjes en de ballen in de boom en wil hem afmaken met de piek. Die piek, waar is die gebleven? Terwijl ik overal aan het zoeken ben naar mijn vermiste piek, krijg ik een berichtje in de groepsapp van de meiden die ik met het Villavibes weekend heb ontmoet. Ik vind het heel leuk dat ik nog altijd veel contact het de meiden heb. Zij zijn ook allemaal nog vrijgezel en het is fijn dat we elkaar daarin goed begrijpen. “He meiden, hebben jullie je ook aangemeld voor het Single Bells kertdiner van Villavibes?”, stuurt één van hen.

Ik lees het mailtje van de reisorganisatie voor singles en zie een uitnodiging om op ‘derde kerstdag’ mee te doen aan Single Bells. Dit zijn kerstdineetjes met 4 tot 6 singles, die bij iemand thuis worden georganiseerd. Villavibes stelt de tafelgenoten samen op basis van leeftijd en regio. Leuk, ik ben er wel aan toe om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben meteen enthousiast en meld mij aan.

Even later vind ik de vermiste piek in de auto. Ik zet het, veel te foute, glitterding op mijn boom en staar naar het eindresultaat. Hoe het dit jaar ook zal lopen, het zal sowieso een gezellige kerst worden. Iets anders dan andere jaren, maar gelukkig met fijne mensen om mij heen. En voor het optuigen van de kerstboom, heb ik geen man nodig 😉 Vol trots kijk ik naar de prachtige boom. Dat heb ik toch mooi gedaan, helemaal alleen.

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+