Op date met de DJ (Deel 3)

Dit verhaal is een vervolg op: “Op date met de DJ (Deel 2)

Ik heb nu twee dates met Robert gehad. We hebben het gezellig samen, ik kan met hem lachen en hij laat mij duidelijk merken dat hij mij wel ziet zitten. Hoewel het goed lijkt te gaan, heb ik toch een twijfel. Ik voel mij lichamelijk niet echt aangetrokken tot Robert en dat zit mij dwars. Robert heeft gezegd dat hij mij heel graag snel weer wilt zien, maar dat moet nog even wachten. Aankomend weekend ga ik namelijk een weekendje weg met vriendinnen en de week erna is Robert in het buitenland voor zijn werk.

De avond voor ik wegga, krijg ik een berichtje van Robert: “Al zien we elkaar ruim twee weken niet. Het lijkt nu een lange tijd, maar als je later terugkijkt dan is het zo voorbij. En in de tussentijd hebben we altijd nog Whatsapp”. Ik lees het bericht en slik. Ik besef me heel goed dat Robert zijn gevoel al enorm is gegroeid in een korte tijd en dat ik er totaal anders tegenover sta. Ik vind het juist wel fijn om elkaar even niet te zien, mede doordat ik dan goed kan nadenken over de situatie met Robert.

Robert voegt er nog aan toe dat ik nog maar even moet nadenken over de bruiloft. Hij zou het super gezellig vinden als ik meega, maar hij begrijpt het ook als ik het allemaal een beetje te vroeg vind. Fijn dat hij dit er nog even aan toevoegt. Ik zal erover nadenken en beloof hem op te hoogte te houden. “Ik app je morgen nog even, voordat je weggaat”, stuurt hij en sluit het gesprek af met een kus-emoticon. Ik had niet anders verwacht. Ik leg mijn telefoon weg en stop de laatste spullen in mijn tas.

Het weekendje weg met mijn vriendinnen is heerlijk. Ik geniet volop van het gezelschap om mij heen en ben er echt even tussenuit. Af en toe krijg ik een appje van Robert. Ik merk aan mezelf dat ik niet teveel bezig wil zijn met mijn telefoon en app hem korte antwoorden terug. Sommige berichtjes beantwoord ik pas een dag later.

DJ deel 3

Op de terugweg in de auto vraagt één van de meiden: “Heb je eigenlijk nog iets gehoord van Robert?”. “Ja, uiteraard”, antwoord ik: “Ik heb er alleen niet zoveel behoefte aan gehad om hem te spreken, ik zie nu ook dat ik zijn laatste appje van eergisteren nog niet heb beantwoord”. Terwijl ik dit zeg besef ik mij dat dit geen goed teken is. Als ik een jongen heel leuk vind dan kan ik niet wachten om een appje of telefoontje van hem te krijgen. Bij Robert heb ik dit helemaal niet. Het geeft een extra bevestiging van de twijfels die ik al had. Zodra ik thuiskom en weer alleen ben, besluit ik dat ik eerlijk moet zijn tegenover Robert. Ik wil hem niet aan het lijntje houden, dus ik pak mijn telefoon en stuur hem een bericht:

“Hoi lieve Robert, Sorry dat ik de laatste dagen zo slecht was met appen. Ik heb een topweekend gehad, maar ik moet je iets bekennen. Ik ben er tijdens het weekend achter gekomen dat mijn gevoel voor jou niet meer is dan een vriendschappelijk gevoel. Ik vind het echt heel gezellig met je, maar er zit van mijn kant niet meer in dan dat. Ik wens je alle liefde toe, maar helaas kan ik je dat niet geven.”

Na een tijdje krijg ik een antwoord terug:

Hoi lieve Juul, Ik heb aangegeven dat ik jou wel meer dan gewoon leuk vind. Dus je kunt begrijpen dat dit voor mij best wel even een tikje is. Ik had gehoopt dat we elkaar deze week nog zouden zien, gisteren zelfs een extra lange werkdag gemaakt zodat ik meer ruimte in de rest van mijn week had mocht je een vrije avond hebben in jouw schema, en keek echt ontzettend uit om samen met jou naar die bruiloft te gaan. Al was het alleen maar omdat we dan vier uur bij elkaar in de auto zouden zitten en ik je dan beter zou leren kennen. Ik vind jou nog steeds erg leuk en wil graag ontdekken of dat tot iets kan leiden. De vraag is: zou jij daar nog voor open kunnen staan?

Ik was al bang dat Robert zich er niet meteen bij neer zou leggen en dus bel ik hem op. Het gesprek loopt stroef en Robert is teleurgesteld. “Natuurlijk vind ik het ook super jammer en ik zou willen dat ik mijn gevoel kon veranderen door op een knopje te drukken, maar helaas is dit nu eenmaal wat ik voel”, leg ik Robert uit. Uiteindelijk sluiten het gesprek goed af en wensen elkaar het beste toe.

De dag erna wordt er een pakketje bezorgd. Als ik de doos open staar ik naar de prachtige stoffen in de doos. Het zijn de jurken die ik bestelde voor de bruiloft. De bovenste jurk pak ik voorzichtig uit. Zal ik hem even aantrekken? Ach, waarom ook niet. Voor ik het weet heb ik alle drie de jurken aangehad en mezelf uitgebreid in de spiegel bekeken. Wat zijn ze prachtig. Ik maak een foto van mijzelf in de mooiste jurk en sla deze op, op mijn telefoon. Het had een mooie avond kunnen worden, maar ik had het mezelf nooit vergeven om niet eerlijk te zijn tegen Robert.

De jurken leg ik weer netjes terug in de doos dicht en zend ze meteen retour. Als ik de deur uitloop bij het postkantoor valt er een last van mijn schouders. Dit voelt goed, ik heb de juiste keuze gemaakt. Ik wens Robert het allerbeste en hoop dat hij nog een mooi feestje heeft meegepakt op de bruiloft. Met of zonder date…

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+