Op date met de DJ (Deel 1)

Ping!”, mijn telefoon gaat af. Ik kijk op het schermpje: Je hebt een nieuwe match!, lees ik. Ik ben even met iets anders bezig en dus leg ik mijn telefoon weg zonder te kijken. “Ping, ping!”, U heeft twee nieuwe berichten van Robert. Zo, die laat er geen gras over groeien denk ik. En omdat hij zo snel is ben ik toch nieuwsgierig en open ik zijn berichtjes. Leuke jongen! Nadat ik hem antwoord hebben we een kort gesprek en al snel geeft Robert zijn nummer en zetten we ons gesprek voort op Whatsapp. Het klikt via de app, Robert is fanatiek met zijn berichtjes en na een aantal dagen appjes over en weer, ben ik benieuwd geworden naar hem.

Het duurt een aantal weken voordat Robert en ik elkaar ontmoeten. Hij is namelijk zo eerlijk om aan te geven dat hij nog een ander date heeft gepland en hij niet wil dat dit door elkaar gaat lopen. Hij voelt zich er heel lullig over en begrijpt het als ik af zou haken om met hem op date te gaan. In eerste instantie voel ik mij ook een ‘tweede keuze’, maar ik merk dat Robert mij veel aandacht geeft. Hij werkt als DJ en is veel aan het werk, maar als hij een optreden heeft stuurt hij filmpjes en foto’s en laat hij mij meegenieten van zijn avond. Het is na een tijdje nog steeds gezellig op de app en als Robert aangeeft dat hij de date met het andere meisje heeft afgezegd, ga ik toch overstag.

We spreken af bij café van Zanten in Rotterdam. Ik parkeer mijn fiets om de hoek van het café en loop het laatste stukje richting het terras. Vanaf de andere kant zie ik een lange jonge aan komen lopen. Robert lacht naar mij en ik herken hem meteen van zijn profielfoto. Samen lopen we het drukke terras op en vinden een tafeltje in de hoek. Het is gezellig. Robert is een makkelijke prater en dat zorgt ervoor dat ik mij al snel op mijn gemak voel. We praten over zoveel verschillende dingen, dat ik achteraf niet meer na kan vertellen waar Robert en ik over hebben gesproken. Ik moet veel om hem lachen en andersom lijkt hij het ook naar zijn zin te hebben.

DJ

Na een tijdje op het terras te hebben gezeten kijk ik om mij heen. Jemig, het is echt een drukke avond. Ik vang een glimp op van een groepje mensen die ik van vroeger ken, maar ik zeg ze op dit moment liever niet gedag. Ik draai me snel weer om en richt mij weer tot Robert. “Ik ga even naar het toilet”, zeg ik: “Lust je nog een biertje?”, dan neem ik er gelijk nog een drankje mee.

Aan de bar bestel ik nog twee biertjes en loop dan terug naar buiten. “Hé Juul!”, hoor ik iemand roepen. Ik draai mij om en zie Jill staan, een goede vriendin waarvan ik had kunnen weten dat ik haar hier aan zou treffen. Van Zanten is bij haar huis om de hoek en dus is ze er ook vaak te vinden. “He Jill! Ik ben hier met een date”, zeg ik terwijl ik de twee drankjes omhoog houd. “Oh echt? Is hij leuk?”, vraagt ze enthousiast. “Ja ik geloof het wel. Ik ken hem nog maar net, maar de eerste indruk is goed”, antwoord ik lachend: “Ik zie je zo misschien nog wel even”. Ik draai me om en loop richting Robert.

“Zo jij bleef lang weg”, zegt hij. “Ja, het was druk bij de bar en ik kwam een vriendin tegen”, zeg ik terwijl ik de biertjes op tafel zet. Ik heb zo het idee dat Jill straks nog wel even langskomt. Om mij gedag te zeggen, maar natuurlijk nog meer uit nieuwsgierigheid, zodat ze Robert even kan zien. Nog geen 10 minuten later staat Jill aan onze tafel. “Hoi, ik ben Jill”, zegt ze vrolijk: “Lieverd ik ga ervandoor, we zien elkaar volgende week he? Gezellig”. “Ja gezellig”, antwoord ik. Jill loopt weg draait zich na een paar meter om. Ze steekt haar duim naar mij op, zonder dat Robert het kan zien. Ik moet lachen, hij is blijkbaar goedgekeurd.

We zitten inmiddels al een paar uur op het terras als ons wordt gevraagd of we nog een laatste ronde willen. “We zijn hier nu toch”, zegt Robert lachend. Fijn dat hij zo enthousiast is en leuk om te zien dat hij het ook naar zijn zin heeft met mij.

We drinken onze laatste biertjes op, lopen richting mijn fiets en wachten daar op de Uber van Robert. “Oh, mijn Uber is er over één minuut al, dat is veel te snel”. Terwijl Robert dit zegt wrijft hij over mijn arm en geeft mij vervolgens een zoen. Deze duurt wat korter dan ik had gehoopt, want door de toeterende taxi wordt onze zoen abrupt afgebroken. “Laat even weten als je thuis bent”, zegt Robert. Hij loopt naar de taxi en zwaait mij nog een keer na vanuit de auto.

Ik zie hoe de auto wegrijdt en vervolgens pak ik mijn fiets. Wat een heerlijke en ontspannen avond was dit, heel fijn! “Ben je veilig thuis? Wauw, Juul ik heb echt genoten van onze date. Ik kan niet wachten om je weer te zien”.

Wat fijn om zo’n bericht te ontvangen. Helemaal na zo’n fijne avond. Ik stem in met een tweede date en die volgt dan ook snel. Wat we gaan doen en hoe de tweede date verloopt lees je volgende week!

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+