Daten in Coronatijd, hoe doe je dat?

Inmiddels zitten we al 9 maanden in deze rare Coronatijd. Aangezien de regels nog steeds vrij streng zijn, wordt het er allemaal niet makkelijker op om af te spreken met vrienden en familie. Laat staan met een date. Want waar kom je in deze rustige tijden iemand tegen? En als je dan op date gaat, wat ga je dan doen als alles dicht is? Vanuit mijn eigen ervaring zet ik een aantal tips voor je op rij.

Hoe vind je een date?

Aangezien er op sociaal gebied nog maar weinig gebeurd, de kroegen dicht zijn en we ook niet meer naar feestjes gaan, is de kans heel klein geworden om iemand spontaan tegen het lijf te lopen. En hoewel ik en potentiële date liever in real life tegen het lijf loop, zit ik (vooral nu) regelmatig op datingapps. Via deze apps merk je dat niet iedereen er op zit te wachten om af te spreken, maar toch komt er af en toe nog een leuk gesprek op gang waaruit een eerste afspraakje ontstaat.

Wat ga je doen?

Yes, leuk! Je hebt een date. In deze rustige tijden is het spannend om weer eens een date te hebben. Alleen op de bank zitten is toch ook niks. Dus spreek gewoon lekker met elkaar af en laat je niet tegenhouden door alle beperkingen, maar bekijk juist wat je wél kan doen.

Natuurlijk is het lastig dat de horeca gesloten is en het ‘standaard’ drankje in een gezellige kroeg er nu even niet in zit, maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. In mijn blog ‘Daten in tijden van Corona’ gaf ik al eerder een aantal tips. Vandaag nog een aantal ideeën op een rijtje:

  1. Maak een wandeling

Maak een mooie wandeling door het bos of langs het strand en stop onderweg bij een fijn plekje waar je je meegebrachte lekkernijen uitstalt op een kleedje. Picknicken is altijd een goed idee, ook in de herfst kan dat makkelijk. Bekijk van te voren wel even de Buienradar app 😉

  • Speel een moordspel

Heb je weleens gehoord van een ‘moordspel’? Een tijdje geleden heb ik zo’n spel gespeeld met vriendinnen, maar het lijkt mij ook een heel leuk idee voor een date. Het moordspel bestel je online en kan je laten opsturen per post of via de mail. Het is een soort escaperoom, waarbij je een moordzaak op probeert te lossen binnen een bepaalde tijd. Net als in een escaperoom duik je in verschillende raadsels en puzzels en probeer je hints te ontrafelen. In dit spel moet je goed samenwerken, dus jullie worden meteen op de proef gesteld als team.

Je hebt tal van websites, waarbij je een moordspel kunt bestellen. Ik bestelde er één op: https://shop.crimibox.com

  • Ga naar een museum

Ja, we mogen weer. De musea zijn weer open, dus ga er met je date samen op uit en zoek een interessant museum om te bezoeken. Let op: je dient van te voren wel even te reserveren, omdat er vaak wordt gewerkt met een tijdslot. Is je date niet zo spraakzaam? Dan heb je meteen genoeg gespreksstof.

  • Ga samen fietsen

Een rondje fietsen is altijd een goed idee, en al helemaal als het weer een beetje meezit. Trek er samen op uit met je date en verzin van tevoren een leuke route. Zo’n route kan je maken door op knooppunten te fietsen. Hier heb je verschillende apps voor, super handig!

  • Doe een thuisactiviteit

Mocht je toch thuis afspreken, verzin dan een leuke activiteit. Zoek een (ingewikkeld) recept en ga samen koken, maak er een spelletjesavond van of doe samen mee aan een online pubquiz.

Hoe begroet je je date?

Je hebt een leuke activiteit bedacht en je hebt afgesproken met je date. Als je je date voor het eerst ziet wil je hem natuurlijk op een zodanige manier begroeten zonder dat het ongemakkelijk wordt. Bedenk van tevoren hoe je iemand wilt begroeten. Houd je je aan de 1.5 meter afstand of denk je op dit moment even niet aan de regels? Uiteraard raad ik je aan om elkaar op afstand te begroeten, maar uit ervaring weet ik dat het niet altijd zo werkt. Een tijdje geleden nog gaf ik mijn date drie zoenen, terwijl dat natuurlijk totaal niet Coronaproof is. Meestal vraag ik het maar gewoon en weet ik meteen hoe de ander erover denkt: “Zullen we elkaar maar een elleboogje geven?”. Dat werkt voor mij het beste en voorkomt een ongemakkelijk moment.

Coronadate

Deze blog met tips heb ik geschreven aan de hand van mijn eigen ervaringen. Ik loop in deze tijd regelmatig tegen problemen aan als het gaat om daten. Dat is natuurlijk lastig, maar voor elk probleem is een oplossing, dus denk ik in mogelijkheden en blijf ik gewoon daten.

Dus ga er samen op uit, met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Mijn advies: ga op date. Je hebt niets te verliezen en maakt in deze rustige tijden weer eens iets leuks mee.

Heel veel plezier!

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+