Ken je die mop van die date…

Ik heb al een tijdje een match met Timo op een datingapp. Na een aantal weken stilte, krijg ik toch ineens een berichtje van hem. Timo ziet er leuk uit, heeft een leuke lach en al snel kom ik erachter dat we veel dezelfde interesses hebben. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar Timo en stel voor om een keer wat te gaan drinken. Timo stemt meteen in en zegt dat hij heel veel zin heeft om mij te ontmoeten. En dus spreken we een week later af, op vrijdagavond.

Op de fiets richting het station, trap ik hard door. Ik ben iets te laat van huis gegaan en wil niet te laat komen. Zodra ik mijn fiets parkeer zie ik dat het precies 20.00 uur is. Gelukkig netjes op tijd. Ik ga op onze afgesproken plek staan en kijk vluchtig om mij heen of ik al een glimp van Timo zie. Hij is er nog niet en dus stuur ik een berichtje: “Ik ben er hoor. Ik sta onder het blauwe bord”.

Leuk, ik heb zin in de date en ben benieuwd wat de avond mij gaat brengen. Terwijl ik sta te wachten, kijk ik wat op mijn telefoon. Er komt een berichtje binnen van een vriendin. Ze wenst mij veel plezier en stuurt een selfie met een glas wijn.Als het niet gezellig is, kan je altijd nog bij mij langskomen”.

Ik kijk op mijn horloge. Inmiddels sta ik al 10 minuten te wachten. Het kan natuurlijk gebeuren dat Timo wat later is en in de haast vergeten is een berichtje te sturen. Voor de zekerheid check ik mijn telefoon. Ik heb nog geen antwoord op mijn berichtje naar hem. Nou, het wachten duurt wel lang. Ik ga op een bankje zitten en besluit nog 5 minuten te wachten, voordat ik Timo opbel. Ondertussen staar ik naar de mensen die gehaast langslopen. Het is best druk op het station. Even schiet er door mijn hoofd of ik Timo niet gewoon ben misgelopen. Nee, onzin denk ik meteen, dan had hij mij wel al gebeld.

Mijn telefoon springt over naar 20.20 uur. Lang genoeg gewacht, ik ontgrendel mijn telefoon en bel het nummer van Timo. Een beetje ongeduldig hoor ik hoe de telefoon overgaat. “Dit is de voicemail van, 0614….”. Geïrriteerd hang ik de telefoon op.

Binnen de paar minuten die volgen bel ik Timo nog een keer op, weer geen gehoor. Nadat ik een half uur heb gewacht, loop terug naar mijn fiets en stuur een berichtje: “He Timo, heel jammer dat je niet op bent komen dagen. Wat de reden ook is, ik vind het echt heel asociaal dat je niets hebt laten horen. Ik ben er vandoor!”.

Op de fiets word ik alleen maar bozer. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Je laat iemand toch niet zomaar staan? Wat de reden ook is, je kan toch altijd wel een berichtje sturen? Dat lijkt mij toch een kleine moeite.

Zodra ik een beetje ben afgekoeld, bedenk ik mij dat mijn avond niet wil laten verpesten door een jongen die mij heeft laten zitten. In plaats van naar huis te fietsen, rijd ik naar het huis van mijn vriendin. Zodra ze de deur opendoet kijkt ze mij verbaasd aan: “Hé? Wat doe jij hier?”. “Ken je die mop van die date..”, zeg ik: “die ging niet door, omdat hij niet kwam opdagen”.

Even later zitten we bij haar aan tafel en kan ik mijn frustratie kwijt. Altijd fijn om op dit soort momenten met een vriendin te kunnen praten. Wat kan het dateleven soms verschrikkelijk stom zijn.

Vijf dagen later krijg ik een berichtje van Timo: “He Juul, sorry dat ik je niets meer heb laten horen. Ik was onze date totaal vergeten en durfde je daarna niet meer te bellen”. Even twijfel ik wat ik terug moet sturen. De teleurstelling is zo groot, dat ik er ook echt geen zin in heb om Timo een tweede kans te geven. Als hij mij tijdens onze eerste afspraak al vergeten is en vervolgens niets meer van zich laat horen dan is hij het niet waard. Ik stuur hem een berichtje terug en laat hem duidelijk weten dat ik niet gecharmeerd ben van zijn actie. Ik verdien beter dan dit en dat weet ik maar al te goed!

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+