De strandwandeling

Ik rijd de parkeergarage in bij Katwijk aan Zee. Zo meteen ga ik Lars voor het eerst ontmoeten. We hebben de date al een tijdje geleden afgesproken en bedachten dat het een leuk idee zou zijn om een strandwandeling te maken. Toen wisten we nog niet dat het vandaag zo’n beetje de slechtste dag van het jaar zou worden. Het is zo’n typische grijze herfstdag, waarbij het niet lijkt te stoppen met regenen.

Lars deelt zijn live locatie en ik zie dat hij een stukje verderop staat. “Nog even schuilen hoor, dan kom ik zo jouw kant op”, stuurt hij. “Ja, goed idee. We lopen elkaar zo wel tegemoet”, stuur ik terug.

Zodra het iets droger is buiten, zet ik mijn capuchon op en loop ik richting de locatie van Lars. Nadat ik de hoek om ben zie ik in de verte een jongen mijn kant op lopen. Ik twijfel even of het hem is, maar zodra hij mij ziet zwaait Lars naar mij. Ik zwaai terug en kijk voor de zekerheid nog even achterom. Stel je voor dat dit Lars helemaal niet is en hij naar iemand zwaait die achter mij loopt. Het zou echt iets voor mij zijn om dan terug te zwaaien en enorm voor lul te staan, omdat het niet voor mij was bedoeld. Ik ken mijzelf een beetje en ja, ik maak dat soort dingen dus vaker mee.

Vrouw op strand

Maar gelukkig is hier geen twijfel over mogelijk, want zodra de jongen dichterbij komt herken ik Lars van zijn foto’s. Middenin de regenbui ontmoeten we elkaar op de boulevard. “Ik wil je wel drie zoenen geven, maar mijn wangen zijn helemaal nat”, zegt Lars lachend. “Ah joh, wat maakt het uit”, zeg ik lachend en geef hem drie zoenen.

We lopen de kant van het strand op en besluiten dat het beter is om eerst maar even binnen te schuilen en een drankje te drinken. De eerste strandtent die we tegenkomen lopen we binnen. Gesetteld aan het tafeltje bestellen we allebei een koffie.

We hebben een gezellig en ontspannen gesprek. Eigenlijk gaat het over van alles: reizen, werk, vrienden, dingen die we leuk vinden om te doen.. en over verhuizen. Lars heeft net een huis gekocht en vertelt dat hij vannacht voor het eerst in zijn huis heeft geslapen. Op een matje, want zijn bed is nog niet geleverd. “Oh, dat lijkt me niet heel lekker liggen. Elke avond op een matje”. “Ach, ik ben het wel gewend”, zegt Lars: “Ik houd wel van dat primitieve. Op vakantie heb ik ook het liefst zo min mogelijk voorzieningen”. Ik kan mij voorstellen dat dat leuk is om een keer mee te maken, maar de passie voor het primitieve leven deel ik niet helemaal met hem.

Hoewel we het niet op elk gebied met elkaar eens zijn, hebben we wel een leuk gesprek en merk ik dat ik mij op mijn gemak voel bij Lars. Terwijl we zitten te praten vraag ik mezelf af wat mijn eerste indruk van Lars is. Ja, ik vind hem leuk. Een spontane jongen waar ik wel nieuwsgierig naar ben. Het lijkt me leuk om hem beter te leren kennen.

Nadat de koffie op is bestellen we nog een drankje. “Waar ben jij aan toe?”, vraag ik voorzichtig aan Lars. Hij kijkt me lachend aan: “Ja, ik lust wel een drankje hoor”. “Oké, dan wil ik wel graag een witte wijn”, zeg ik. Lars doet met mij mee.

Ik kijk op mijn horloge en de tijd is echt voorbij gevlogen! “Jemig, we zitten hier al een tijd zeg”, zeg ik verrast. “We kunnen zo nog wel even naar buiten, als jij dat ook ziet zitten”, antwoordt Lars. Ik kijk uit het raam, zie de grijze wolken in de lucht en twijfel of het droog zal blijven. “Misschien gaat het zo wel weer regenen, maar laten we het gewoon proberen”, zeg ik met een lichte twijfel. “Vind je het goed als ik de rekening betaal?”, vraagt Lars. “Nou, we kunnen hem ook splitten hoor”, antwoord ik. “Weet ik”, zegt Lars en geeft mij een knipoog.

We lopen het strand op en nadat we nog geen 100 meter hebben gelopen begint het te regenen. Ik kijk Lars aan. “Het is niet heel lekker hè?, zeg ik terwijl ik steeds meer regendruppels op mijn hoofd voel vallen. Ik wil niet overkomen als een watje, maar ik vind deze wandeling toch niet zo’n heel goed idee. “Zullen we maar teruglopen?”, zegt Lars. “Ja, laten we dat doen!”. En terwijl we ons omdraaien begint het steeds harder te regenen. Tot het met bakken uit de hemel komt. Het laatste stukje sprinten we terug naar het restaurant. Lars rent voorop en houdt de deur voor mij open. Wat super lief, een echte gentleman.

In het gangetje van de ingang van het restaurant staan we helemaal doorweekt naast elkaar. We kijken elkaar aan en na een paar tellen beginnen we hard te lachen. Wat een timing om juist nu een wandeling te gaan maken. Terwijl we naar buiten staren, zie ik hoe de regendruppels hard tegen de ramen aan kletteren.

“Was je zenuwachtig voor vandaag”, vraagt Lars ineens. “Nee, niet echt eigenlijk. Ik had er vooral veel zin in”, antwoord ik. “En jij?”. Lars geeft eerlijk toe dat hij toch wel wat zenuwachtig was voor vandaag, vooral toen hij in de auto zat onderweg naar onze date. Hij komt uit een lange relatie en zit pas sinds een paar dagen weer op een datingapp. “Ik heb gewoon al heel lang niet meer gedatet, dus voor mij was het best spannend”, zegt hij eerlijk. “Een vriend van mij is al lang vrijgezel en ik zie hem als een echte datingexpert, dus hij heeft mij wat tips gegeven”.

Verbaasd kijk ik Lars aan: “Oh? Tips? Moet ik nu gaan raden welke tips je hebt gebruikt tijdens onze date?”. Terwijl ik dit zeg kijk ik hem lachend aan. “Haha, nee grapje. Ik vond het in ieder geval heel gezellig vandaag. Ik heb niet aan je gemerkt dat je zenuwachtig was. Het was juist heel ontspannen”.

Zodra de regen minder wordt, besluiten we terug te lopen naar onze auto’s. “Ik vond het gezellig”, zegt Lars. “Ik ook!”. Met drie zoenen zeggen we elkaar gedag en loop ik vervolgens de parkeergarage binnen. Helemaal doorweekt van de regen stap ik mijn auto weer in. Zodra ik ga zitten voel ik hoe mijn broek plakt aan de bekleding van de stoel. Hè gadverdamme, ik moet lachen in mezelf. Dit was toch wel de meest slechte dag om een strandwandeling te gaan maken.

De volgende middag krijg ik een appje van Lars: “Hey Juul, ik vond het gisteren gezellig, ondanks dat we maar 20 meter strand hebben gezien. Wel had ik het gevoel dat er niet echt een klik was.”

Lichtelijk teleurgesteld lees ik het bericht. Hè jammer, ik had het gevoel dat die klik er wél was. Zo zie je maar dat je er allebei heel anders over kan denken en een date allebei op een eigen manier ervaart. Helaas eindigt mijn verhaal met Lars vroeger dan ik had gedacht. Jammer dat er geen gevolg komt, maar wel heel fijn dat Lars meteen eerlijk is. Ik wens hem het beste voor de toekomst en hoop dat hij een leuk meisje tegenkomt, waarmee hij nog veel strandwandelingen kan maken. Als het een match is, dan zal het zonnetje vast voor ze schijnen.

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+