Een date met weinig woorden

Ik zit op de fiets, op weg naar mijn date. Het is een mooie nazomerse avond en ik geniet van het zonnetje, waarvan ik nog net wat stralen mee pak, tussen de hoge gebouwen van de stad door. De stad waar ik geboren en opgegroeid ben, Rotterdam. Ik heb er al zoveel meegemaakt. Het liefste spreek ik in mijn thuishaven af als ik met een date op pad ga. Ik voel me op mijn gemak, weet overal de weg en kan naar huis wanneer ik wil.

Op de fiets kijk nog even kritisch naar mijn outfit. Het heeft even geduurd, voordat ik een keuze had gemaakt. Meerdere kledingstukken zijn uit de kast getrokken en ik heb mijn slaapkamer dan ook echt rommelig en onder de kleren achtergelaten. Maar ik ben blij met het resultaat: een halflang jurkje met een kleurige print, met daaronder mijn witte sneakers. Ik vind het een super combi en voel me goed in deze zomerse outfit.

Aan het eind van de Oude Haven sla ik linksaf en besef ik dat ik bijna op locatie ben. Mijn hart begint iets sneller te kloppen. De zenuwen komen op het einde van de fietstocht, toch even om de hoek kijken. Ik heb dit vaker, net voordat ik mijn date ga zien. Toch even die klamme handjes, waarin ik mij een paar minuten lang afvraag waarom ik dit ook alweer doe en of ik niet toch een links omkeert zal maken en naar huis zal fietsen. Lekker in mijn veilige comfortzone. Maar nee, vandaag heb ik een date, en ik fiets vol goede moed richting de locatie.

Eenmaal aangekomen bij de Alohabar, parkeer ik mijn fiets. Voor de mensen die het niet kennen: de Alohabar is een oud zwembad in Rotterdam wat is omgebouwd tot een bar/restaurant. Vroeger heette het zwembad Tropicana, waar ik als kind heel wat middagen heb doorgebracht op de vele toffe glijbanen. De Alohabar heeft zich nu gevestigd in dit oude pand en naast dat het er binnen sfeervol is ingericht, hebben ze een super mooi terras aan de Maas. Vanaf dit terras heb je een geweldig uitzicht op de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. 

Terwijl ik wat onhandig mijn dubbelslot om mijn fiets gooi, zie ik in mijn ooghoek een jongen op mij aflopen. “Lukt het?”, hoor ik een stem lachend zeggen. Goddank hoor ik de klik van het slot, nadat ik er al een tijdje aan zit te rommelen. Met een rood hoofd kom ik omhoog: “Ja hoor, het is gelukt”, zeg ik wat nerveus. “Hi, ik ben Mick”, zegt de jongen. “Hé, Mick, leuk je te ontmoeten”.

We lopen het gebouw binnen en kunnen plaatsnemen op het terras. We zitten op een mooie plek met uitzicht op de stad, waar een prachtig oranje gloed overheen hangt door de laaghangende zon. De setting voor een date is perfect. Zodra we geïnstalleerd zijn en een drankje hebben besteld, valt mij op dat Mick nog maar weinig heeft gezegd. “Heb je een leuke dag gehad?”, vraag ik. “Ja best”, antwoord Mick. Vervolgens is het stil.

Nou, dit wordt wat lastiger dan ik dacht, denk ik terwijl ik Mick aan blijf kijken in de hoop dat hij iets gaat vertellen. Maar ik krijg niets anders dan een stilte. “Mooi uitzicht hè?”, zeg ik. “Ja, mooi”, antwoordt Mick weer heel kort. “Kom je weleens in dit deel van de stad?”, vraag ik door. “Ja ik wandel hier weleens met mijn hond”, antwoordt Mick. Zodra ik doorvraag naar Mick zijn hond laat hij een foto van het beestje zien en komen er zowaar meer dan twee zinnen uit zijn mond.

Weinig woorden

Oké Juul, die hond is een goed onderwerp. Blijf vragen naar zijn hond, denk ik bij mezelf. Ik merk dat het werkt en al gauw hebben we een gesprek en vertelt Mick mij alles over zijn hond. Nadat ik weet hoe zijn hond heet, welk ras het is, wat zijn karakter is en welke trucjes hij allemaal kan, zijn we uitgepraat over dit onderwerp. Opnieuw stilte.

Ik probeer weer vragen te stellen aan Mick, maar hij blijft kort antwoorden. En daarbij stelt hij ook helemaal geen vragen terug. Geen spontane opmerking, niets. Ik heb het idee dat ik de woorden echt uit hem moet trekken. En hoewel ik dit in het begin als een uitdaging zag, ben ik er nu wel een beetje klaar mee. Blijkbaar zit het er niet in: dit gesprek niet en een leuke avond ook niet.

Als de ober langskomt met de vraag of we nog een laatste drankje willen, ben ik blij om te horen dat de bar blijkbaar vroeg sluit op zondagavond. “Nee dank je”, zeg ik. “Ik ben wel oké”. Mick stemt gelukkig toe. We rekenen de drankjes af en lopen samen naar buiten.

Normaal gesproken had ik het wel leuk gevonden om nog ergens anders een drankje te gaan drinken. De date duurde, door de vroege sluiting van de bar, maar kort, maar in dit geval vind ik dat helemaal niet erg. Ik denk dat Mick er hetzelfde instaat als ik. Hij stelt ook niet voor om nog ergens anders heen te gaan en eerlijk gezegd ben ik daar best opgelucht over. Het scheelt weer een ongemakkelijk moment of een afwijzing en nu kunnen we elkaar gewoon gedag zeggen en allebei naar huis gaan.

“Nou, fijne avond nog”, zeg ik tegen Mick. “Ja jij ook, wel thuis”. Mick loopt weg en ik pak mijn fiets. Op weg naar huis voel ik een lichte teleurstelling. Toch jammer dat iemand zo anders over kan komen op de app, dan dat hij in het echt is. Mick is duidelijk een betere apper dan dat hij een prater is.

Zodra ik thuiskom gaat mijn telefoon, een berichtje van Mick: “He, ik ben thuis. Het was gezellig”. Ik stuur een berichtje terug: “He Mick, ik ben ook thuis.

Na deze korte berichtjes hebben Mick en ik niets meer aan elkaar laten weten. Blijkbaar dachten we allebei hetzelfde over de date en hoefden we daar beiden geen uitleg meer over te geven. Helemaal prima dat we het hierbij hebben gelaten en dat we het op deze manier af hebben gesloten. Jammer dat de date met Mick zo tegenviel.

Ik ben nooit bang geweest dat er tijdens een eerste date geen gespreksstof zou zijn, maar met mijn date met Mick was dit helaas wel het geval. Het zorgde voor lange stiltes en dit maakte de hele date nogal ongemakkelijk.

Hopelijk kom ik de volgende keer iemand tegen, waarbij het gesprek wel lekker loopt. Zowel op de app als tijdens de date. Met Mick had ik dit helaas niet. Ik hoop dat hij snel een leuke meid tegenkomt, waarmee hij meer te bespreken heeft dan alleen zijn hond.

Liefs Juul

www.dateverhaal.nl

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+