Zo overleef je als single de feestdagen

Misschien heb jij er helemaal geen last van, maar voor sommige singles is ‘alleen zijn’ tijdens de feestelijke decembermaand nog confronterender dan Valentijnsdag.Op je Facebook- en Instagram tijdlijn zie je alleen maar foto’s van gelukkige kerstkoppels voorbij komen, kerstkaartjes worden ondertekend met twéé namen in plaats van één, en bij het kerstdiner wil je nieuwsgierige tante weten waarom je nou nog steeds geen leuke vriend of vriendin hebt gevonden. In december lijkt alles te draaien om ‘samen zijn’, maar jij bent de ware gewoon nog niet tegengekomen. En dat is helemaal niet erg, want met onze tips kom jij als single lachend de feestdagen door!

1. Verwen jezelf met een cadeau
December is de maand van de cadeaus, dus verwen jezelf met dat mooie paar schoenen die je laatst zag! Als er geen lover is die jou een kerstcadeau geeft, dan regel jij je cadeau gewoon zelf. Bijkomend voordeel: je budget is ook nog eens groter want je hoeft geen geld uit te geven aan een cadeau voor je partner.

2.Vier het met vrienden
Trommel je single vrienden en vriendinnen op en kook samen een uitgebreid kerstdiner. Heb je geen single vrienden of vriendinnen of hebben ze al andere plannen? Geen probleem, een kerstdiner hoeft niet per sé met kerst plaats te vinden. Prik een andere datum en maak er een decemberdiner van.

3. Familytime
Vier de kerstdagen samen met je familie. Bereid samen met een familielid een verrassingsdiner voor en neem eens lekker de tijd om uitgebreid te koken voor je ouders, broers, zussen, je oma en opa, je kleine neefje en nichtje én die nieuwsgierige tante. Tijd om de familiebanden aan te halen!

4. Filmmarathon
Buiten is het koud en donker, dus jij nestelt je lekker op de bank met de allerleukste decemberfilms. Fijn wijntje of koud biertje, dekentje en jouw filmmarathon kan beginnen. Geen kerstfilmfan? Dan is dit het perfecte moment om die Netflix serie uit te kijken. En je kunt helemaal zelf kiezen wat je wil kijken en hoe lang je wil kijken, want je hoeft lekker geen rekening te houden met anderen.

5. Let the sun shine
Ben jij helemaal klaar met die koude decembermaand en zou jij kerst het liefst aan het strand met een cocktail aan je hand willen vieren? Boek dan een lastminute naar een zonnig oord zoals Lanzarote of Fuerteventura en vier de feestdagen in de zon. Als single hoef je geen rekening te houden met kerstdiners bij schoonouders, dus jij kan lekker gaan en staan waar je wilt.

6. Let it snow
Ben jij een wintersportliefhebber? Vier de feestdagen in de sneeuw en boek een skivakantie! Geen gedoe met ingewikkelde kerstrecepten bereiden of kerstbomen optuigen, maar lekker van de piste af in de frisse berglucht en na afloop een Glühweintje in de après-ski bar met die leuke skileraar… Laat die feestdagen maar komen!

7. Doe iets goeds
Verspreid wat liefde tijdens de decembermaand en geef je op als vrijwilliger. Tijdens de feestdagen zijn er altijd wel organisaties die wat helpende handjes kunnen gebruiken, en vaak is het ook nog eens heel erg gezellig! Ga bijvoorbeeld koken voor ouderen, help met het uitdelen van voedselpakketten bij de voedselbank of help met het verzorgen en aandacht geven van asieldieren. Iedereen kan tijdens de decembermaand wel wat extra liefde gebruiken, toch?

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+