Cuffing season: liefde in de winter

Het is cuffing season! Grote kans dat je nooit van dit woord hebt gehoord, maar in Engeland is cuffing season een bekend begrip. Cuffing betekent eigenlijk letterlijk ‘vastleggen’  en is afgeleid van het woord handcuffing (handboeien). En nee, het heeft niets te maken met Fifty Shades of Grey, maar wél met verbintenis en vastigheid. Hoe het precies ziet, leggen we je uit.
 

Samen zijn
Cuffing season is een term die verwijst naar het koude winterseizoen waarin veel singles op zoek gaan naar een vaste relatie. En niet zomaar een relatie, maar een serieuze relatie voor de lange termijn. Waarom gaan we in de wintermaand massaal op zoek naar vastigheid? Er zijn verschillende verklaringen. De winter is het seizoen van de romantiek: samen schaatsen, samen sleeën, lange boswandelingen maken… In de winter draait het om samen zijn en gezelligheid, en niemand wil die lange, donkere winteravonden in zijn eentje doorbrengen. Eenzaamheid ligt op de loer, en daarom staan we in de winter nog meer open voor de liefde dan anders. Maar er is nog een reden.

Oertijd
Het verlangen om samen te zijn tijdens de donkere dagen, gaat helemaal terug naar de oertijd. Vanuit evolutionair oogpunt had je namelijk een grotere kans om de koude wintermaanden te overleven als je de winter samen met andere mensen doorbracht. Zo bespaarde je energie, want je kon samen jagen en voedsel zoeken, en je kon elkaar warm houden. Vandaar dat we in de wintermaanden dus nog meer geneigd zijn om een partner te zoeken die we aan ons kunnen ‘binden’, want lang geleden vergrootte dit onze overlevingskans. Klinkt logisch, toch?

Verlovingen
Maar cuffing season is niet alleen het moment waarop veel singles een nieuwe relatie starten, maar ook het moment waarop bestaande relaties veranderen in verlovingen. De meeste verlovingen (30%) vinden namelijk plaats tijdens de feestelijke decembermaand. In de winter dus! Want de liefde ‘vastleggen’ met een verloving en uiteindelijk een huwelijk, is natuurlijk de overtreffende trap van cuffing 🙂

Dus, ben je nog op zoek naar je grote liefde? Vanuit een neurobiologisch perspectief is dit hét moment om op te gaan zoek gaan naar iemand om je aan te binden. Doe er je voordeel mee en schrijf je nu in op Pepper!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+