6 tips voor het eerste bericht

Het eerste bericht naar die ene leuke match: hoe pak je dat aan? Pepper geeft tips & tricks! Hoe zorg je ervoor dat jouw bericht opvalt en je een reactie terugkrijgt?

 

 

1. Toon interesse
Je kunt natuurlijk een simpel, ‘Hoi, hoe gaat het’ sturen, maar als je echt indruk wilt maken, pak je het anders aan. Bekijk het profiel van je match goed: wat zijn zijn of haar hobby’s? Staat er een mooie reisfoto op het profiel van je match? Stel dan bijvoorbeeld een vraag over die reisfoto door een reactie bij de foto te plaatsen:“Hoi! Mooie foto! Waar was dat? Leuk dat je van reizen houdt!” Kortom: toon interesse. Zo weet je match meteen dat jij zijn/haar profiel goed hebt bekeken 🙂

 

2. Geef een oprecht compliment
Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen, maar dan moet het natuurlijk wel een oprecht compliment zijn. Tip: vermijd oppervlakkige complimenten over het lichaam van je match. Zeg dus niet: ‘Wow, die benen mogen er zijn’, maar maak bijvoorbeeld een compliment over een bijzondere prestatie, mooie foto, hobby of een gemeenschappelijke interesse. Ga voor inhoud in plaats van oppervlakkigheid. Bijvoorbeeld: “Hoi! Leuke foto! Stoer dat je mee hebt gedaan aan die marathon. Doe je dat vaker?”

 

3. Stel een vraag
Zorg ervoor dat je in je bericht tenminste één vraag stelt. Hiermee toon je niet alleen interesse, maar maak je het voor je match ook makkelijker om te reageren. Mensen houden ervan om over zichzelf te praten, dus doe er je voordeel mee en stel een leuke vraag. Bijvoorbeeld: “Hoi! Ik zie dat je van festivals houdt! Wat is het leukste festival waar je tot nu toe bent geweest?”

 

4. Bouw je bericht op
Vragen stellen in je bericht is goed, maar voorkom dat het een soort sollicitatiegesprek wordt. Dus stel niet alleen vragen, maar vertel ook wat over jezelf. Je match moet natuurlijk ook een goed beeld van jou krijgen!  Maak je berichten niet te lang en verdeel je vragen over de berichten. Zo voorkom je dat je in het eerste bericht meteen al alles vertelt en dat je later minder gespreksstof overhoudt.

 

5. Spellingcheck
Is je bericht klaar? Wacht nog even met versturen en lees het door op fouten. Spel- en typefouten zijn één van de grootste afknappers, en zorgen ervoor dat het lijkt alsof je niet veel tijd hebt genomen om je bericht zorgvuldig te typen of door te lezen, of dat je slordig bent. En dat was nou juist niet de bedoeling 😉

 

6. Houd het luchtig
De belangrijkste tip: zorg ervoor dat je in je bericht overkomt zoals je echt bent. Houd het luchtig en laagdrempelig. Onthoud: daten is leuk!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+