Zo maak je een goede profielfoto

Je profielfoto is meestal de eerste foto die je matches van jou zien. Hoe zorg je ervoor dat jouw profielfoto opvalt bij die ene leuke match? Pepper geeft tips!

1 . Speel met licht
De allermooiste foto’s maak je bij natuurlijk daglicht. Dat komt goed uit, want in de zomer is het lekker lang licht. Maar wist je dat het tijdstip waarop je de foto neemt ook veel verschil maakt? Foto’s worden het mooiste wanneer je ze vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang neemt, tijdens de zogenaamde ‘Golden Hours’. Op deze momenten is de zon namelijk wat minder fel en wat zachter. Doe er je voordeel mee 🙂

2. Smile!
Online daten werkt het beste als je een duidelijke foto van jezelf op je profiel zet waarop je gezicht goed te zien is. Ga voor een close-up foto en zorg ervoor dat je geen zonnebril draagt zodat je matches je ogen kunnen zien. En kies voor een foto waarop je lacht! Lachende mensen stralen positiviteit uit en dat vinden je matches aantrekkelijk!

3. Kies je camera
Tegenwoordig zijn smartphones voorzien van een goede frontcamera, dus kun je daar al gemakkelijk mee uit te voeten. Heb je geen goede frontcamera? Vraag of iemand anders een foto van je maakt met een goede smartphone of camera. Lights, camera, action!

4. Achtergrond
De achtergrond kan ondersteunend zijn voor de foto die je maakt. Hou je van festivals? Maak een foto met een festival op de achtergrond. Ben jij meer van de natuur? Kies een mooi bloemenveld of klimop voor je achtergrond.

5. Flits
Als je omgeving donker is heb je misschien de neiging om de flits op je camera aan te zetten, maar dit kun je beter niet doen. De flits kan er voor zorgen dat je huid flets oogt en eventuele rimpels benadrukken. In plaats daarvan kun je meer natuurlijk licht opzoeken.

6. Kies de juiste hoek
Experimenteer met hoeken en poses om te zien wat voor jou werkt. Houd in ieder geval de camera recht tegenover je gezicht of net boven je gezicht. Een foto die van onderen gemaakt is, ziet er namelijk niet zo charmant uit.

7. Blijf jezelf
Wat we tenslotte willen meegeven: have fun en laat jezelf zien zoals jij écht bent!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+