Alle zotheid op een stokje: dit is carnaval

Via Pepper komen mensen door heel het land met elkaar in contact. Misschien heb jij wel net iemand van onder de rivieren ontmoet of reis je binnenkort met je vriendengroep af naar het zuiden. Pepper vertelt wat je kunt verwachten wanneer je voor de eerste keer Carnaval gaat vieren!

Carnaval is ontstaan als feest voorafgaande aan Aswoensdag. Op deze dag begint de vastenperiode voor Christenen, die voortduurt tot Pasen. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een lang weekend vol zotheid, uitbundigheid en vooral veel drank. Het is allang niet meer het feest enkel en alleen van de Christenen: Iedereen is welkom in dit volksfeest van het zuiden! 

carnaval vieren pepper

Maar wat kan je verwachten met Carnaval? Ten eerste: een hele hoop gezelligheid. Van de kleine dorpen tot aan de grotere steden hebben groepen mensen zich maanden lang bezig gehouden met het maken van schitterende praalwagens. Begin de dag met het kijken naar de optocht en duik daarna de kroeg in.

Vergeet vooral niet om mee te doen met hét verkleedfestijn van Nederland. Verzin samen met je date of vriendengroep een matchende outfit. Niets is te gek. Al jaren als Power Ranger of Captain Jack Sparrow over straat willen gaan? Dit is je kans! 

Daarnaast kun je ook een hele hoop Nederlandstalige meezingers verwachten. Geen zorgen, na één couplet kan ook jij de tekst meebrullen. En zolang je vrolijk mee doet zal niemand het iets uitmaken als je een paar woorden fout zingt. Ook komen de nummers vaker op de avond terug, dus kun je blijven oefenen.

Last but not least; de drank. Bij Carnaval gaan de meesten mensen zich flink te buiten. Maar voel je niet verplicht om mee te doen. Een BOB in het midden heeft veel voordelen en ook zonder drank kun je je zeker vermaken met alle gekkigheid om je heen!

Waar en hoe ga jij Carnaval vieren? Laat het ons weten op Facebook!

Alaaf!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+