Van match naar date

Je ontvangt heel wat likes en berichtjes en hebt contact met een aantal leuke matches, maar tot een date is het nog niet gekomen. Hoe maak je de stap van een online match naar een real life date? Pepper geeft tips!

1. Zorg dat je eigen profiel er goed uitziet
Stel je voor dat je een geweldige Pepper match voorbij ziet komen. Wat doe je dan? Dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in contact komen met deze match. Tijd voor actie! Eerste stap: check je eigen profiel.¬† Staat er een goede, actuele profielfoto op? Is je gezicht goed te zien? Heb je geen spelfouten op je profiel staan? Straalt je profiel uit wie je bent? Doe even een snelle check om jezelf er van te verzekeren dat je een verpletterende indruk zult maken op je match, wanneer hij/zij jouw profiel bekijkt ūüôā

2. Contact maken: toon interesse
Is je profiel er klaar voor? Tijd voor de volgende stap: interesse tonen. Stuur je match een profiel like om te laten weten dat je zijn/haar profiel leuk vindt. Weest niet bang om de eerste stap te zetten, het wordt voor je match makkelijker om iets terug te laten horen als jij degene bent die de eerste like of het¬†eerste berichtje stuurt. Plaats bijvoorbeeld een reactie bij een mooie foto op het profiel van je match of stuur een kort berichtje. Een eerste berichtje sturen kan soms lastig zijn, maar denk er niet te lang over na.¬†Het gaat erom dat je contact maakt en interesse toont. Wat zijn de hobby’s van je match? Je kunt er een vraag over stellen, of √©√©n van de profielvragen stellen.

3. De reactie
Je hebt het eerste contact gelegd, dus nu is het de beurt aan je match. Spannend! Jouw match ziet dat je zijn/haar profiel hebt bekeken en dat je een berichtje of een like hebt gestuurd, dus grote kans dat hij/zij nu jouw profiel gaat bekijken. Het kan natuurlijk dat je match geen interesse heeft en niets van zich laat horen. Als je helemaal geen reactie ontvangt, is het misschien beter om niet nog meer berichten naar deze match te sturen. Wees dan niet teleurgesteld: accepteer de afwijzing en zoek verder naar een andere leuke match. Maar met een beetje geluk is je match nieuwsgierig naar je geworden en stuurt hij/zij een berichtje terug!

4. Houd het gesprek op gang
We gaan er even van uit dat je match ge√Įnteresseerd is in jou en je een berichtje heeft teruggestuurd. Nu is het de kunst om jullie contact en het gesprek op gang te houden. Verdiep je in het profiel van je match en stel specifieke vragen de afbeeldingen op zijn/haar profiel. Maak bijvoorbeeld een opmerking over die mooie reisfoto, dat lekkere gerecht, of die serie die jullie allebei leuk blijken te vinden. Toon wederom interesse in je match door korte berichtjes te sturen waarin je vragen stelt, √©n waarin je iets over jezelf vertelt. Je wilt je match beter leren kennen, maar je wilt ook dat hij/zij jou beter leert kennen. Zo bouw je langzaam een band op.

5. Frequentie & lengte
Probeer een goede lengte te vinden voor je berichten: niet te kort en niet lang, ongeveer 6 regels tekst is bijvoorbeeld voldoende. Te lange teksten met teveel vragen kosten veel tijd om te lezen en te beantwoorden, en je wilt het contact zo laagdrempelig mogelijk houden. Daarnaast wil je ook niet meteen je hele levensverhaal op tafel gooien, want er moet ook wat over blijven om over te praten tijdens een eventuele date. Doseer je berichtjes ook goed: probeer elke dag je berichten te lezen en te reageren. Als je te lang niet reageert, zou je match kunnen denken dat je niet (meer) ge√Įnteresseerd bent.¬†Maar overdrijven is het andere uiterste. Stuur bijvoorbeeld niet 10 berichten achter elkaar naar dezelfde match als je niet meteen een reactie krijgt. Geef je match de tijd om te reageren. Probeer hierin een goede balans voor jezelf te vinden.

6. Date voorstellen
Jullie zitten al een tijdje berichten naar elkaar te sturen en het is wel duidelijk dat de online klik er in ieder geval is. Hoe zit het met de klik in real life? Tijd voor de volgende stap: vraag hem of haar mee op date! Laat je match in een berichtje weten dat je het leuk vindt om contact met hem/haar te hebben en vertel dat je hem/haar graag beter zou willen leren kennen tijdens een date. Houd het laagdrempelig, vraag of je match bijvoorbeeld een keer iets met jou zou willen drinken in een café in de buurt. Houdt jouw match van koffie? Stel een koffiedate voor bij dat ene leuke koffietentje. Laat er niet te veel tijd overheen gaan voordat je iemand meevraagt op een date, want of jullie dé klik hebben, weet je pas wanneer je iemand in het echt ziet.

Laat je niet ontmoedigen door een afwijzing wanner je iemand mee op date vraagt, maar zie het als een oefening. En zegt je match ja? Vergeet dan vooral niet te genieten van de date. Veel plezier!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+