Dit zijn dé koffie hotspots voor een eerste date

Nederlanders zijn de grootste koffiedrinkers van de wereld, het is daarom geen verrassing dat de activiteit koffiedrinken vaak wordt gekozen voor een eerste date. En waar kan deze koffie date het beste plaatsvinden? Datingplatform Pepper zocht het uit.

Uit onderzoek van Pepper onder duizenden singles blijkt dat een eenvoudig kopje koffiedrinken nog altijd onverminderd populair is. Volgens een kwart van de singles is de zaterdagmiddag het beste moment voor een koffiedate.

Een kopje koffiedrinken als date op de zaterdagmiddag is ideaal. Door in de middag te beginnen kan de date zo kort of uitgebreid mogelijk worden gemaakt, afhankelijk van hoe de date verloopt. Succesvolle date? Dan kan er vanuit een espressobar of cafeetje gemakkelijk een vervolg aan worden vastgeplakt, bijvoorbeeld met een lunch of een museumbezoek. Indien de koffie date tegenvalt kan na één kopje koffie de jas weer aan.

Andere favoriete activiteiten voor een eerste date zijn een drankje drinken, een terrasje pakken of iets actiefs doen. Het weekend wordt verkozen boven de doordeweekse dagen: 63% van de mannen en 67% van de vrouwen plant zijn of haar date het liefst in het weekend. Verder blijkt dat 41% van de singles ruim de tijd neemt om hun date te leren kennen: 56% van de mannen en 52% van de vrouwen geeft aan dat de ideale date het liefst een paar uur duurt.

Waar kun je het beste terecht voor een koffie date? Volgens Pepper singles zijn onderstaande hotspots de beste koffie plekjes per stad. Bagels & Beans komt maar liefst drie keer in de lijst voor. Om dit te vieren geeft Pepper in samenwerking met Bagels & Beans van 1 t/m 7 oktober het tweede kopje koffie (of thee) gratis! Pepper leden krijgen een voucher via email toegestuurd. Heb je deze voucher niet ontvangen? Mail dan naar support@pepper.nl.

 

Den Haag: Bagels & Beans

 

In Den Haag kun je bij 5 Bagels & Beans terecht. Favoriet is de unieke Bagels & Beans gevestigd in boekhandel Van Stockum op de Spui. 

 

Amsterdam: Coffeecompany

 

Koffie date hotspot Amsterdam Coffee Company
Voor een eerste afspraakje kun je in Amsterdam naar de Coffeecompany. Lekker vertrouwd én goede koffie!

 

Rotterdam: Café Brasserie Dudok

 

Koffie date hotspot Rotterdam Cafe Brasserie Dudok Pepper dating

Dudok is een echte stadsbrasserie die de kunst, cultuur en alle bewoners van Rotterdam omarmt. Dudok is een fijne en levendige ontmoetingsplek voor een lekker kopje koffie.

 

Den Bosch: De Verkadefabriek

 

Niet alleen perfecte ontmoetingsplek voor een koffiedate in Den Bosch, maar ook ideaal voor als je met je date een film, theater, cabaret, dans- of muziekvoorstelling wilt zien.

 

Eindhoven: De Vooruitgang

 

De Vooruitgang is dé huiskamer van Eindhoven, daar waar elke Eindhovense helemaal thuis is. Een goede sfeer voor een eerste date.

 

Enschede: Bagels & Beans

 

Koffie hotspot Den Haag Bagels & Beans Pepper Dating

Niet alleen heerlijke cappuccino’s en lattes in leuke kopjes, maar ook een gezellige, losse sfeer: ideaal voor een eerste date!

 

 

Haarlem: Anne&Max

Anne&Max is een heerlijk koffietentje met fijne kaart, probeer bijvoorbeeld de ‘een goed begin..’ op de ontbijtkaart. Toepasselijk!

Nijmegen: Bagels & Beans

 

Koffie Hotspot Nijmegen Bagels & Beans Pepper Dating

In de oudste winkelstraat van Nederland vind je de lekkerste cappuccino’s, vers belegde bagels en sapjes bij Bagels & Beans.

 

Utrecht: The Village Coffee & Music

The Village combineert twee van de beste dingen in het leven: muziek en koffie. Check hun kalender voor live acts.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+