Succesverhaal: “Ik heb mijn bad-eendje gevonden”

Succesverhaal-Datingsite-Pepper-Mariëlle-en-SteffanSteffan had de hoop een beetje opgegeven na een aantal dates die op niks waren uitgelopen, maar aan Mariëlle haar profiel was iets speciaals. Hij wist niet precies wat maar besloot haar toch een berichtje te sturen.

Mariëlle was het daten eigenlijk zat maar Steffan zijn profiel had wel wat. Ze stuurde een berichtje terug. Er was al snel een klik en de berichtjes werden langer en langer. Toen het een paar weken later hele opstellen waren geworden, wilden ze heel graag een keertje afspreken.

Benieuwd naar hoe dit eerste afspraakje verliep? Lees snel verder, want Mariëlle en Steffan delen hun prachtige succesverhaal met ons!

Eerste Afspraakje
Steffan: De eerste date was fantastisch. We gingen een drankje doen in Amsterdam en ik was al verkocht toen ze aan kwam lopen. Het voelde vertrouwd, alsof ik haar al kende.

We hebben de hele avond gepraat zonder ook maar één ongemakkelijk moment. Aan het eind van de avond was ik overtuigd dat zij het helemaal voor me was.

Samen verder
Mariëlle: Snel na onze eerste date kwam de tweede date. We spraken af in de stad waar Steffan woonde. Ik zou een rondleiding krijgen door de stad, maar helaas zoals vaker in Nederland regende het.

Al snel hadden we besloten dat we de date daar nog niet wilden beëindigen en zijn we film gaan kijken bij Steffan thuis. Natgeregend in een trainingsbroek van Steffan op de bank, voelde zijn huis al snel als thuis. Na deze date volgde er iedere week minstens één.

Ongeveer één maand na de eerste date zijn we gaan schaatsen in het Olympisch stadion. Na deze afspraak wisten we het allebei zeker: wij gaan samen verder!


Het autisme gesprek

Steffan: Waar Mariëlle nog niks van wist, maar wat ik haar toch moest vertellen, was dat ik het syndroom van Asperger heb, een vorm van autisme. Gelukkig heb ik er nu niet veel last meer van, alleen wat eigenaardigheden (dankzij goede hulp en begeleiding) maar ik vond het doodeng om het Mariëlle te vertellen. Ik was bang om haar kwijt te raken.

Na een vermoeden van haar zus heb ik de moed bij elkaar geraapt en het haar verteld. Tot mijn verbazing vroeg ze zich af waarom ik daar toch zo bang voor was. “Het verandert toch niks aan wie je bent?” Ik heb de jackpot gewonnen met haar!


De vakantie

Mariëlle: Tijdens onze eerste vakantie samen begon ik me te beseffen hoe vertrouwd, veilig en geliefd ik mij voelde bij Steffan. Samen met deze gevoelens ontstonden ook de verlangens om samen een gezin te gaan beginnen. Dit overviel mij enorm. We waren nog maar een half jaar samen, ik moest nog afstuderen en wilde mijn dromen als dokter waarmaken.

Omdat Steffan ook merkte dat er iets aan de hand was heb ik deze gevoelens ook met hem gedeeld, in de hoop hem niet af te schrikken. Wat zo fantastisch was, Steffan had ook deze verlangens. Hij wilde ook een gezin en met mij. Het was nog te vroeg voor ons voor een gezin, maar het was een fantastisch gevoel dat we allebei hetzelfde willen in het leven.

Het aanzoek
Het volgende jaar ging snel. Binnen een jaar zijn we gaan samenwonen en breidden we onze huisdieren collectie uit met twee katten en konijnen. Al snel gingen ook de gesprekken over trouwen, waar ik voornamelijk Steffan trouwjurken liet zien en vroeg wat hij wel en niet mooi vond.

Steffan: Bij Mariëlle haar afstuderen wist ik dat het er de tijd voor was. We willen al naar Rome sinds we elkaar kennen en wilde haar eigenlijk daar vragen, maar die mogelijkheid was er helaas niet. Uiteindelijk kwam het ideale moment vanzelf: ik kreeg een andere baan aangeboden en moest daarvoor 3 weken naar Amerika voor opleiding.

Na een kort gesprekje met haar ouders heb ik in Amerika een ring gekocht en een inleidend filmpje opgenomen. Ze wist dat ze een cadeau zou krijgen maar niet wat, iets waar ze absoluut niet tegen kan. Haar ouders speelden het spelletje mee, wat het nog leuker maakte. Met de ring in mijn koffer en mijn hart in mijn keel kwamen we na 3 weken weer samen thuis. Met de jetlag nog in mijn lijf zette ik het filmpje aan.

Het filmpje
Mariëlle: Met alle nieuwsgierigheid en een stiekeme hoop dat het een huwelijksaanzoek zou zijn, begon ik vol verwachting het filmpje te kijken. Ik had geen idee welke kant het op zou gaan, het waren allemaal willekeurige foto’s van Steffan in de USA.

Tot het moment dat Steffan zelf in beeld verscheen op een glazen platform vele meters van de grond verwijderd en hij zei “ hierop staan is doodeng, maar wat jouw cadeau is, is nog veel enger”.  Daarna gaf hij in het filmpje de opdracht om te gaan staan. Mijn ogen sprongen vol tranen toen Steffan op zijn knieën ging.

Ik weet niet eens meer wat hij allemaal precies heeft gezegd. Wat we allebei wel weten is dat het antwoord op de vraag “wil je met mij trouwen” JA was.

We gaan op 15 September 2017 trouwen en kunnen niet wachten. Allemaal dankzij Pepper 🙂


Mijn badeend gevonden

We kunnen met een gerust hart zeggen dat we via Pepper die perfecte persoon in elkaar hebben gevonden. Of, in ons geval, elkaars badeend. Door er alleen al voor elkaar te zijn en te luisteren stellen we elkaar gerust en komen we tot betere ideeen en oplossingen voor zelfs de meest alledaagse dingen, zonder dat de ander ook maar antwoord hoeft te geven.

Iets wat mij als ICT-er meteen deed denken aan rubber duck debugging (een manier om problemen tijdens het programmeren op te lossen) en ik noem Mariëlle nu regelmatig mijn badeendje.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+