Dit is de grootste afknapper bij online daten

Grootste online daten afknapper? Haal je groene boekje maar uit het stof, want volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal is het maken van taalfouten de grootste afknapper bij online dating profielen.

Datingsite-Pepper-dating-do's-vrouwen

De harde cijfers
Mannen die twee of meer taalfouten in hun teksten zetten krijgen maar liefst 14 procent minder reacties op hun profiel dan mannen die een foutloze teksten typen. Ook de Amerikaanse collega’s van Match.com kwamen tot dezelfde conclusie: uit een enquête die ze bij hun singles afnamen, bleek namelijk dat na slechte persoonlijke hygiëne, taalfouten te grootste afknapper is. 88 procent van de vrouwen en 75 procent van de mannen vonden spelling en grammatica zelfs belangrijker dan zelfvertrouwen of een goed gebit!

En de betekenis achter fouten

Grammarly, een bedrijf gespecialiseerd in spellingscontrole leidde het onderzoek. Max Lytvyn, medeoprichter van Grammarly, geeft aan dat deze haat aan taalfouten niet komt doordat we allemaal taalnazi’s zijn, maar doordat taalfouten de indruk geven dat er maar weinig moeite is gestoken in het schrijven van een berichtje of een persoonlijke tekst. “We willen niet bevooroordeeld zijn,” zegt Lytvyn, “Maar een geschreven persoonlijke tekst reflecteert wel de moeite, of juist het gebrek eraan, dat iemand in het stuk heeft gestoken.”

De specialisten hebben gesproken. Misschien wordt het eens tijd om je profiel goed door te struinen op zoek naar spellingsfouten…dan voorkom je een online daten afknapper.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+