Last van stress? Liefde helpt

Goed nieuws voor iedereen die van stress af wil. Verliefd zijn is niet alleen heerlijk, maar het helpt ook tegen stress. Uit het onderzoek Social, Cognitive and Affective Neuroscience blijkt dat liefde zelfs stress overwint, zo meldt the Huffington Post.

Pepper-liefde-vermindert-stress

Meten is weten
Tijdens het onderzoek kregen proefpersonen verschillende plaatjes te zien, terwijl ze aan een MRI scan gekoppeld waren. Op die manier werd de hersenactiviteit gemeten. De eerste groep proefpersonen zag afbeeldingen van mensen die elkaar liefhebben en emotionele steun gaven. Daarna werden plaatjes van boze of angstige mensen getoond. De tweede groep kreeg alleen de boze en angstige plaatjes te zien.

Meer liefde, meer liefde
Wat blijkt? De eerste groep proefpersonen hadden minder stress ervaren omdat ze herinnerd werden aan warmte en liefde. Liefde remde letterlijk de stressreactie in de hersenen af. Volgens onderzoeker Anke Karl komt dit doordat mensen zich veiliger voelen dankzij liefde en emotionele steun. Men kan daardoor stress en angsten beter aan. Ook uitdagingen worden sneller aangegrepen als je de emotionele steun en liefde van anderen ontvangt. Oftewel, in stressvolle situaties moet je gewoon aan jouw liefdevolle herinneringen terug denken!

Verhalen die je misschien ook leuk vindt

Meer over de liefde: nieuws, onderzoeken en inspirerende verhalen.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+