De liefde is te voorspellen

Liefde is te voorspellen! Er zijn bepaalde patronen in manieren waarop we naar liefde zoeken. Zo stelt Hannah Fry, die de wiskunde van de liefde onderzocht. Lees hier drie wiskundige dating tips voor het vinden van die ene ware.

Liefde-voorspellen-wiskunde-Pepper

1. Perfecte online dating profiel foto
Uit onderzoek is gebleken dat je niet stuitend aantrekkelijk hoeft te zijn om succes te hebben in datingwereld. Sterker nog, hoe knapper je bent, hoe minder populair. Logisch eigenlijk. Stel je voor, jij ziet iemand op Pepper die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Je gaat er vanuit dat hij/zij ook erg populair is bij andere singles, waardoor jouw kansen worden verkleind. Als je een online profielfoto ziet van iemand die gemiddeld knap is, dan heb je waarschijnlijk minder competitie van anderen. De kans is groter dat jij deze persoon wél een bericht stuurt. Zo werkt het dus ook andersom. Je moet juist hetgeen dat je onderscheidt laten zien: laat juist jouw mindere kanten zien, maak je profielfoto niet té mooi. Dit leidt er mogelijk toe dat je meer berichten zult ontvangen.

2. Zo weet je wie de ware is
Wanneer weet je of iemand de ware is? Wiskundigen beweren dat je de eerste 37% dates van jouw ‘date-leven’ moet afwijzen. Het date-leven wordt hier gezien vanaf je 15e tot je 35e. De eerste volgende (na de 37% die je hebt afgewezen) is wiskundig gezien de liefde van je leven.

3. Zo blijf je bij elkaar
De cijferdeskundigen gaan zelfs zo ver, dat ze pretenderen dat je kan voorspellen of een stel bij elkaar blijft. Psycholoog John Gottman meet dit door stellen een conversatie te laten houden. Hierbij wordt de hartslag van beide personen gemeten én worden alle negatieve woorden geteld. Dr. Gottman stelt dat er een bepaalde grenswaarde is om te bepalen of een relatie langdurig is. Bij het gebruik van uitsluitend negatieve woorden, dan kun je die langdurige relatie wel op je buik schrijven. Opvallend is dat een sporadisch negatieve vibe wél weer positief voor je relatie kan zijn. Als je elkaar de ruimte geeft om af en toe te klagen, dan herstel je volgens Gottman juist je relatie. Wat wrijving soms kan dus helemaal geen kwaad!

Soms is de schatting betrouwbaar en tja.. soms ook niet. Mocht de voorspelling de plank volledig misslaan, na regen komt zonneschijn!

Verhalen die je misschien ook leuk vindt

Meer over de liefde: nieuws, onderzoeken en inspirerende
verhalen.

Bekijk direct de leukste singles

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+